Politie ontvangt meerdere tips over verkrachting in Hoorn

Nog geen aanhouding

HOORNGIDS HOORN - DOOR RAMON BESSELING | De politie in Hoorn heeft inmiddels meerdere tips binnengekregen in de zoektocht naar de man die op 3 augustus een 31-jarige vrouw verkrachtte. Dat gebeurde op klaarlichte dag in een park tussen de Schout in Hoorn en de Dorpsstraat in Zwaag.

De vrouw, die de Poolse nationaliteit heeft, werd rond 17.00 uur aangesproken door een man in het park. De man, die een onbekende voor haar was, trok haar vervolgens de bosjes in en verkrachtte haar. 

Getuigen zagen de verdachte en het slachtoffer tegelijkertijd uit de bosjes komen, waarna de man op de vlucht sloeg op een fiets richting de Nachtwachter, enkele honderden meters verderop. Het incident shockeerde de buurt: “Dat dit midden op de dag heeft kunnen gebeuren, is onbegrijpelijk. Het is hier altijd druk, onvoorstelbaar”, zei een buurtbewoonster eerder.

De politie stelde naast het gebruikelijke forensisch onderzoek en een signalement ook een buurtonderzoek en passantenonderzoek in. Dat leverde één tip op. Nu, bijna anderhalve week later, meldt de politie meerdere tips te hebben ontvangen. “Die zijn onze rechercheurs nog deels aan het nalopen”, aldus een woordvoerder. Er is nog niemand aangehouden.

Uitgesloten is dat het om dezelfde verdachte gaat als van het incident op 5 augustus als een minderjarige in het Wilhelminaplantsoen wordt geconfronteerd door een man die seksuele handelingen verricht. Drie dagen later pakt de politie de verdachte op.

Foto: Peter Kaarls

Deel van het parkje met politielint afgezet Deel van het parkje met politielint afgezet