[UPDATE] Hoornse binnenstad bruist tijdens Cultuurweekend

Van vrijdag 6 t/m zondag 8 september

HOORNGIDS HOORN | Van vrijdag 6 september tot en met zondag 8 september verandert Hoorn in een cultureel walhalla tijdens het jaarlijkse Cultuurweekend. De stad biedt drie dagen lang een gevarieerd programma vol kunst, muziek, theater en meer, met activiteiten voor jong en oud.

Oude tradities in een nieuw jasje

Het Cultuurweekend gaat van start met een bijzonder avondprogramma in het Westfries Museum. Hier wordt het officiële startsein gegeven voor een weekend vol cultuur. Cinema Oostereiland pakt groots uit met drie avonden buitenfilms, waarbij ook de horeca feestelijk wordt geopend en het 50-jarig jubileum van Oosterslag wordt gevierd. De hele stad wordt ondergedompeld in culturele activiteiten, variërend van theateroptredens en kerkconcerten tot exposities. Op zaterdag 7 september vindt in de Karperkuilhaven het bekende Havenconcert plaats. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen stoeltje, kussen of zelfs bootje mee te nemen om optimaal te genieten van de optredens. Zondag 8 september staat de binnenstad volledig in het teken van de Kunst- en Cultuurmarkt, waar kraampjes van beeldend kunstenaars, muziekoptredens en workshops door de stad verspreid staan.

Speciaal kinder- en jongerenprogramma

Ook voor de jongste bezoekers is er genoeg te beleven. Zondag biedt de Kunst- en Cultuurmarkt een speciale focus op kinderen, met onder andere optredens van theatergroep Verhip en tekenlessen van Blauwe Schuit en Debutade. Zaterdag kunnen kinderen op het Kerkplein genieten van de avonturen van Professor Propkop, een interactieve voorstelling vol tijdreizen en goocheltrucs.

Een ander hoogtepunt is het jubileumfestival van Poppodium Manifesto op vrijdag 6 september, dat haar 25-jarig bestaan viert met een groots festival. In de wijken Grote Waal, Kersenboogerd en Bangert Oosterpolder trekt het reizende festival Arty op het Plein rond met diverse activiteiten.


Een evenement van en voor Hoorn

Het Cultuurweekend Hoorn is een initiatief van Stichting Hoorn Kunst & Cultuur, in samenwerking met Stichting Cultuur Hoorn en diverse culturele instellingen. Samen presenteren zij een rijk programma met veelal gratis activiteiten. Voor enkele evenementen is het verstandig om vooraf tickets te reserveren. Meer informatie is te vinden op cultuurweekendhoorn.nl (https://cultuurweekendhoorn.nl/).

Ook de lokale ondernemers dragen hun steentje bij. Via OSH Hoorn (Ondernemers Stad Hoorn) worden diverse dansoptredens georganiseerd op vrijdag 6 september in het centrum. Meer informatie over deze activiteiten is te vinden op hoornechtmooi.nl/cultuurweek (https://www.hoornechtmooi.nl/agenda/cultuurweek-hoorn).


Foto’s: Benno Ellerbroek

Kunstmarkt_Cultuurweekend Hoorn_ Benno Ellerbroek Kunstmarkt_Cultuurweekend Hoorn_ Benno Ellerbroek
Oostereiland buitenfilm_Cultuurweekend Hoorn_Benno Ellerbroek Oostereiland buitenfilm_Cultuurweekend Hoorn_Benno Ellerbroek
Kunst_Cultuurweekend Hoorn_Benno Ellerbroek Kunst_Cultuurweekend Hoorn_Benno Ellerbroek
Havenconcerten_Cultuurweekend Hoorn_Benno Ellerbroek Havenconcerten_Cultuurweekend Hoorn_Benno Ellerbroek