Tien dagen Hoornse kermis vol plezier en sensatie

Attracties en culinaire verwennerij

HOORNGIDS HOORN | De Hoornse Kermis 2024 belooft wederom een groots evenement te worden, waar traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Dit jaarlijkse feest, dat plaatsvindt van 10 tot en met 19 augustus, trekt al eeuwenlang bezoekers naar Hoorn en biedt een veelzijdig programma voor jong en oud.

Opening en activiteiten

De festiviteiten beginnen op zaterdag 10 augustus met een feestelijke opening op het plein bij Schouwburg Het Park. DJ Barry Brand zal de bezoekers muzikaal opwarmen, waarna optredens van artiesten zoals Jelmer Zuidstra en Yves Berendse het publiek verder zullen vermaken. Om 14.00 uur verricht kermiswethouder René Assendelft de officiële opening, waarna de attracties hun deuren openen voor tien dagen vol plezier.

Attracties en culinaire verwennerij

De kermis verspreidt zich over een groot deel van de binnenstad van Hoorn, met 71 attracties die variëren van spannende thrillrides zoals de Break Dance en de Booster Maxxx tot nostalgische attracties zoals de draaimolen en het reuzenrad. Naast de attracties zijn er talloze kraampjes met traditionele kermislekkernijen en nieuwe internationale streetfood-opties, waaronder Mexicaanse taco’s en Aziatische loempia’s.

Speciale dagen en evenementen

Elke dag van de kermis heeft zijn eigen thema. Zo vindt op zondag 11 augustus de traditionele kermis-mis plaats, gevolgd door een samenzijn bij de poffertjeskraam. Maandag 12 augustus staat in het teken van Ouderenmiddag met vanaf 13.00 uur optreden van zanger E.J. Filet bij de poffertjeskraam op het Dal en Roze Maandag met onder andere een Pride Walk en een feestelijke dragshow bij Proeflokaal Charlies. Dinsdag 13 augustus biedt een prikkelarme kermiservaring, terwijl woensdag 14 augustus wordt gevierd als Familiedag, compleet met schminken en ontmoetingen met tv- en stripfiguren. De week wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow op vrijdag 16 augustus.

Traditiegetrouwe Lappendag

Op maandag 19 augustus wordt de kermis traditioneel afgesloten met Lappendag, een markt vol koopjes die al om 06.00 uur begint en doorgaat tot 15.00 uur. Tussen18.00 en 21.00 uur geldt een drooglegging, waarbij er geen alcohol wordt geschonken in de kroegen.

Veiligheid, toegankelijkheid en duurzaamheid

Dit jaar brengt de kermis ook nieuwe en moderne attracties, die de klassieke kermiservaring aanvullen en zorgen voor een breed publiek. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan veiligheid en toegankelijkheid. Speciale voorzieningen voor mindervaliden en extra beveiligingsmaatregelen zorgen ervoor dat iedereen veilig kan genieten. Ook is er een nadruk op duurzaamheid, met biologisch afbreekbare verpakkingen, energiezuinige verlichting en extra afvalscheidingspunten.

Kermis-Hoorn Pas

Voor gezinnen met een lager inkomen is er de Kermis-Hoorn Pas, waarmee zij korting krijgen op verschillende attracties en eetkraampjes. Dit initiatief van de gemeente zorgt ervoor dat ook deze gezinnen kunnen deelnemen aan de festiviteiten.

Verkeer en bereikbaarheid

Vanwege de verwachte drukte wordt bezoekers aangeraden om met het openbaar vervoer te komen. Er zijn extra pendelbussen en fietsenstallingen beschikbaar om de bereikbaarheid te vergemakkelijken.

De Hoornse Kermis 2024 biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen. Met een mix van traditie, vernieuwing, plezier en duurzaamheid is het een evenement dat je niet mag missen! 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website kermis-hoorn.nl (https://www.kermis-hoorn.nl/).

Foto’s Stills video WEEFF: 
Oud Hollandse Kermis,
Ouderendag met E.J. Filet,
Kermisimpressie
Foto: Still video RvD
Foto’s: Archief HoornGids 

Kermisattractie Kermisattractie
Oud Hollandse Kermis Oud Hollandse Kermis
Kermis_ Kermis_
Kermis__ Kermis__
kermis kerkplein kermis kerkplein
Kermis_supercoaster Kermis_supercoaster
Kermisattracties_ Kermisattracties_