Kermis 2024: belangrijke verkeers- en parkeermaatregelen

Voorbereidingen beginnen op maandag 5 augustus

HOORNGIDS HOORN | Van zaterdag 10 tot en met maandag 19 augustus vindt de jaarlijkse kermis plaats in de binnenstad van Hoorn. Ter voorbereiding en tijdens het evenement worden er diverse verkeers- en parkeermaatregelen getroffen. Hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft om uw bezoek aan de kermis soepel te laten verlopen.

Verkeersmaatregelen

Van 5 tot en met 21 augustus worden er verschillende verkeersmaatregelen ingevoerd om het verkeer in en naar de binnenstad te reguleren:

Afsluitingen: Van 7 tot en met 21 augustus zijn de volgende straten geheel of gedeeltelijk afgesloten: Dal, Gedempte Turfhaven, Gouw, Kerkplein, Kerkstraat, Nieuwland-Oost, Nieuwstraat, een gedeelte van Breed en Spoorstraat. De Roode Steen is tijdens de kermis vanaf 11.00 uur afgesloten voor verkeer.

Grote Voertuigen: Breed en Achterom zijn van 7 tot en met 21 augustus afgesloten voor grote voertuigen.

Hoge Vest: De rijstrook aan de zijde van het parkeerterrein Vale Hen kan op 6, 7, 8, 9 en 19 augustus gedeeltelijk afgesloten worden voor het lossen van pakwagens, met verkeersregelaars ter plaatse.

Parkeren

Pelmolenpad: Het parkeerterrein Pelmolenpad is vanaf 5 augustus afgesloten voor de woonwagens van de kermisexploitanten.

Noorderveemarkt: Betaald parkeren is mogelijk, behalve op zondag 18 en maandag 19 augustus.

Vale Hen: Afgesloten van 5 tot en met 21 augustus.

Doelenplein: Niet beschikbaar op zondag 18 augustus.

Nieuwe Wal: Blijft beschikbaar voor gratis parkeren.

Bewoners met een parkeervergunning kunnen parkeren in het vergunningengebied. Tijdens de kermis zijn er extra fietsenstallingen met gratis beheer op de Gedempte Turfhaven en de Veemarkt.

Speciale Evenementen en Afsluitingen

Vrijdag 16 augustus (Vuurwerkavond): Van 20.00 tot ongeveer 23.00 uur zijn de Hoge Vest, Westerdijk (ter hoogte van de Hulk en in de binnenstad), Wijdesteeg en Achterom afgesloten. Extra parkeermogelijkheden zijn beschikbaar op de Westerdijk tussen de Lambert Meliszweg en de Hulk, met afzettingen ter hoogte van de Westersingel en de Hulk.

Maandag 19 augustus (Lappendag): Afgesloten zijn de Veemarkt (westzijde), Noorderveemarkt, Wijdesteeg en Achterstraat. De Westerdijk ter hoogte van het Breed is tussen 12.00 en 19.00 uur afgesloten voor voertuigen, behalve voor aanwonenden en bestemmingsverkeer. Vanaf 14.30 uur tot 19.00 uur is de Westerdijk richting haven volledig afgesloten.

Programma Kermis

De kermis biedt een gevarieerd programma:

Zaterdag 10 augustus: Opening om 12.30 uur bij Schouwburg Het Park, met optredens van diverse artiesten.

Zondag 11 augustus: Kermis-mis om 11.00 uur op het autoscooterterrein en samenzijn bij de poffertjeskraam op het Dal.

Maandag 12 augustus: Ouderenmiddag met optreden van E.J. Fillee en Roze Maandag met een Pride Walk en drag show.

Dinsdag 13 augustus: Prikkelarme kermis van 12.00 tot 16.00 uur voor mensen met gevoeligheden.

Woensdag 14 augustus: Familiedag met gratis schminken en vrouwenavond.

Vrijdag 16 augustus: Vuurwerkshow vanaf 22.00 uur.

Maandag 19 augustus: Lappendag met 250 kramen, koopjesjagen vanaf 06.00 uur en sluiting van de markt om 15.00 uur. Geen alcoholverkoop tussen 18.00 en 21.00 uur.

Praktische Informatie

Fietsenstallingen: Gratis fietsenstallingen zijn te vinden aan het einde van de Gedempte Turfhaven en op de kop van de Veemarkt. Beheerders zijn aanwezig tot 19.00 uur.

EHBO: De EHBO-post van Rode Kruis West Friesland is gevestigd op het Dal en geopend tijdens de kermisuren.

Toiletten: Toilettenwagens staan op de Dubbele Buurt, Gedempte Turfhaven, Dal en Roode Steen.

Afvalinzameling: Extra bovengrondse containers voor afval worden tijdens de kermisperiode in de binnenstad geplaatst en worden om de dag geleegd.

Zaterdagmarkten: De markten van 10 en 17 augustus verhuizen naar het Grote Noord.

Alcohol op Lappendag: Cafés zijn tussen 18.00 en 21.00 uur gesloten, en de verkoop van alcohol in winkels en andere verkooppunten is verboden na 18.00 uur.

Meer Informatie

Voor meer details kunt u terecht op de website www.kermis-hoorn.nl (http://www.kermis-hoorn.nl). De Kermiskrant, die begin augustus wordt verspreid, bevat aanbiedingen en aanvullende informatie over de kermis.

Contact Kermisteam

Tijdens de opbouw en het evenement is het kermisteam bereikbaar op 06 20 00 02 55.

Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van deze maatregelen en geniet van de 578ste editie van Kermis Hoorn!

Bron: gemeente Hoorn

Kermis 2024 in Hoorn Kermis 2024 in Hoorn