Gesteggel tussen ondernemer en gemeente Hoorn leidt tot sluiting van de horecaonderneming

VVD wil waarborgen van de vrijheid van horecaondernemers in horecabeleid

HOORNGIDS HOORN | De VVD Hoorn betreurt het in ernstige mate dat er tussen de gemeente en ondernemer Steven Treur van de Foodbar aan het Kerkplein gesteggel is ontstaan, dat ertoe heeft geleid dat de horecaondernemer een streep zet onder diens activiteiten en zijn zaak gaat sluiten. De VVD vindt het essentieel dat er actief met de ondernemers meegedacht wordt. 

---------------

WALLY OOMS

---------------

Fractievoorzitter Rob Droste van de VVD Hoorn: ”Het oude horecabeleid uit 2009 past niet bij deze tijd. Het is in het belang van alle horecaondernemers dat zij de ruimte en vrijheid hebben om hun onderneming op een moderne manier vorm te geven, waarbij de gemeente ondernemers actief ondersteunt en niet afstraft.” 
Om antwoord te krijgen op vele vragen heeft Rob Droste namens VVD Hoorn onderstaande vragen gestuurd naar het college van B&W.

Geacht college, 
1) Bent u bekend met onderstaand artikel in het NHD (Door gesteggel met de gemeente Hoorn zet Steven Treur zijn zaak in de verkoop) en wat vindt u daarvan? 
2) Waarom kan er geen barvergunning worden afgegeven of een andere oplossing  worden geboden? 
3) Welke mogelijkheden ziet u om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen, voordat het nieuwe horecabeleid vastgesteld is? Welke maatregelen kunnen in het nieuwe horecabeleid opgenomen worden om deze situatie te voorkomen? 
4) Waarom mag een restaurant niet meebewegen met de vraag van de klanten door er een cocktailbar van te maken? Wat zijn de negatieve maatschappelijke gevolgen? 
5) Bent u bereid om een hardheidsclausule in te bouwen in het horecabeleid om dergelijke situaties te voorkomen? 
6) Hoe gaat u ervoor zorgen dat hybride horeca-concepten (concepten, die niet volledig restaurant zijn, maar ook niet volledig als bar aan te merken zijn) meer ruimte krijgen in het horecabeleid? 
In afwachting van uw antwoord. 
Met vriendelijke groet,  
Rob Droste, VVD Hoorn

Verslag en foto: Wally Ooms

Foodbar Kerkplein Foodbar Kerkplein