Petra Kooistra fietst van Pisa Hoorn naar Pisa Italië

22-07-2024

HOORNGIDS HOORN | Petra Kooistra is gister, zondag 21 juli, van Pisa in Hoorn begonnen aan de lange fietstocht naar Pisa in Italië. Ze maakt deze tocht om meerdere redenen. Ten eerste als onderdeel van een persoonlijke uitdaging na 10 jaar kankervrij te zijn. Ook wil zij meer bekendheid zien te verkrijgen voor de informele ondersteuning die geboden kan worden in Pisa. En ze wil naar Pisa fietsen om geld in te zamelen voor promotie van Pisa, het centrum voor leven met en na kanker, dat bijna 15 jaar bestaat. 


--------------

WALLY OOMS

--------------

Na een lang traject, waarbij ze zelf graag eerder geattendeerd zou zijn op een instelling als Pisa, is ze nu kankervrij en kwam op de dag van het 14-jarig bestaan van Pisa, 10 oktober 2023, in dienst bij Pisa als coördinator. Petra: ”Pisa moet echt bekender worden en nog toegankelijker. Er bestaan geen drempels bij Pisa, maar veel mensen, waaronder ik, hebben er moeite mee om de eerste stap over de drempel te zetten. We willen graag geld inzamelen voor promotie en om nieuwe activiteiten te organiseren. Pisa is afhankelijk van donaties, subsidies en sponsoring. Daar wil ik mij heel graag voor inzetten.”

De tocht
Zondag heeft Petra kunnen doorfietsen tot Wijchen nabij Nijmegen. Ze heeft stevig door kunnen trappen, want op deze eerste dag heeft ze ruim 130 kilometer op de teller staan. Onderweg heeft ze geen problemen ondervonden, heeft kunnen genieten van een goeie nachtrust en is vanmorgen weer op de fiets gestapt om de tweede etappe te kunnen volvoeren, waarbij ze het niet kon laten een foto te maken van een huisje langs de weg met daarin de Heilige Christoffel, de patroonheilige van reizigers. 
We blijven de tocht op de voet volgen.

Foto: Hans Metten 
 

Petra Kooistra vertrek bij Pisa zondag 21 juli 2024 Petra Kooistra vertrek bij Pisa zondag 21 juli 2024