Upgrade De Huesmolen met realisatie van PostHues

15-07-2024

HOORNGIDS HOORN | De alles verhullende doeken zijn verwijderd: Gebouw PostHues heeft zich geopenbaard. Daar waar ooit het postkantoor heeft gestaan is een project uit de grond gestampt dat een aanzienlijke upgrade mag heten van winkelcentrum De Huesmolen. En dat mag ook wel na al die jaren. In 2009 werd het postkantoor gesloten, daarna volgden vele jaren gesteggel met PostNL over de verwerving van de grond en de bestemming, om dan nu te resulteren in een modern gebouw van vijf verdiepingen en meer dan honderd parkeerplaatsen.

-------------
WALLY OOMS
-------------

Net als bij vele andere projecten is ook bij gebouw PostHues aan de Huesmolen veel tijd vooraf gegaan aan de daadwerkelijke bouw. Na een zich jarenlang voortslepend traject van voorbereidingen, besprekingen en aanpassingen is dan sinds kort door het verwijderen van de bouwdoeken te zien wat de aanblik gaat worden van De Huesmolen. Een prachtig gebouw met 30 appartementen op de bovenverdiepingen en zakelijke activiteiten als winkels en zorginstellingen op de begane grond.

Grotere Albert Heijn
Zodra de voltooiing nadert, dat is over twee maanden, kunnen niet alleen de uitverkoren huurders van de appartementen uitzien naar hun nieuwe huisvesting, datzelfde geldt voor de zakelijke huurders. Daaronder mogelijk één of meer winkels die nu nog gevestigd zijn naast Albert Heijn. Zij kunnen dan de overstap maken naar de nieuwe winkelruimte in gebouw PostHues, waarna Albert Heijn de winkelruimte verder kan uitbreiden door inlijving van de vrijgekomen winkel(s).
Met het fraaie woongebouw, het nog te realiseren extra groen en de vele parkeerplaatsen krijgt winkelcentrum De Huesmolen ongetwijfeld een nog grotere aantrekkingskracht.

PostHues aan de Huesmolen PostHues aan de Huesmolen

Reacties
Reactie: (Jordy)
15-7-2024, 15:54
Zoveel lege panden in de Huesmolen en een tekort aan woningen en dan gaan we in een nieuw pand wat allemaal huizen had kunnen worden nieuwe winkelpanden aan de onderkant maken waardoor de lege panden in de Huesmolen blijven en er toch weer enkele kostbare woningen verloren gaan.... Wie denkt hier over na ?