Bijeenkomst stadswijk BuitenStad woensdag 17 juli

12-07-2024

HOORNGIDS HOORN | Op woensdag 17 juli vindt een openbare informatiebijeenkomst plaats over de nieuwe stadswijk BuitenStad. Tijdens deze bijeenkomst presenteren de projectontwikkelaar en architect het definitieve stedenbouwkundig plan, het beeldkwaliteitsplan, het Zuidtracé en verdere planning. Medewerkers van de gemeente Hoorn zijn aanwezig om toelichting te geven op het proces. 

BuitenStad Hoorn, gelegen bij het centrum tussen de Berkhouterweg en het spoor, wordt een autoluwe, groene stadswijk met ruimte voor natuur, voetgangers, fietsers en ontmoetingsplekken. Voorzieningen zoals horeca, sportfaciliteiten en een supermarkt maken onderdeel uit van het plan, waardoor alles binnen handbereik is. Om betaalbare woonruimte voor diverse doelgroepen mogelijk te maken, groeit het aantal woningen van circa 500 naar bijna 600. Voornamelijk in het lagere en middensegment.

Participatietraject BuitenStad Hoorn
Ruim tweeënhalf jaar geleden startte het participatietraject voor BuitenStad Hoorn, waarbij waardevolle inbreng van omwonenden en belanghebbenden een cruciale rol speelde in de verdere ontwikkeling van de plannen voor het voormalige terrein van Opel garage Van der Linden van Sprankhuizen, nu bekend als Hedin Automotive. Deze plannen zijn inmiddels verwerkt tot een definitief stedenbouwkundig plan en een beeldkwaliteitsplan.

Informatiebijeenkomst op 17 juli
Op woensdag 17 juli om 19.30 uur vindt de openbare informatiebijeenkomst plaats bij Hedin Automotive op de Berkhouterweg 11 in Hoorn. Tijdens deze bijeenkomst presenteren de projectontwikkelaar en architect het definitieve stedenbouwkundig plan, het beeldkwaliteitsplan, het Zuidtracé en verdere planning. Medewerkers van de gemeente Hoorn zijn aanwezig om toelichting te geven op het proces. Meld u per dit maildres (mailto:buitenstadhoorn@de-selectie.nl) aan voor de bijeenkomst.

Wat is een stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan?
Een stedenbouwkundig plan bepaalt de ruimtelijke inrichting van een gebied, inclusief de locatie van woningen, wegen, groenvoorzieningen en andere voorzieningen, met focus op leefbaarheid, duurzaamheid en bereikbaarheid. Een beeldkwaliteitsplan beschrijft de gewenste uitstraling van de openbare ruimte en gebouwen, met richtlijnen voor architectuur, materiaalgebruik, kleurstellingen en landschapsinrichting.

Vervolgproces
Na beoordeling door het College van B&W en de gemeenteraad van Hoorn, wordt de omgevingsvergunning voor het omgevingsplan naar verwachting in januari 2025 ter inzage gelegd. Naar verwachting kan de bouw in augustus 2025 beginnen.
Op de website van de Poort van Hoorn vindt u meer informatie over BuitenStad Hoorn. Vragen kunt u mailen naar poortvanhoorn@hoorn.nl (mailto:poortvanhoorn@hoorn.nl).

Bron: Gemeente Hoorn

Buitenstad Hoorn groene huiskamers Buitenstad Hoorn groene huiskamers