Bibliotheek Hoorn heeft vrijwilligerswerk goed geregeld

12-07-2024

HOORNGIDS HOORN | Tijdens de vrijwilligersmiddag op woensdag 10 juli in Bibliotheek Hoorn, heeft wethouder Axel Boomgaars het NOV-Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld officieel onthuld. De naam zegt het al, als je bij Bibliotheek Hoorn vrijwilligerswerk doet of gaat doen, dan is het daar goed geregeld.

Vrijwilligersorganisatie
Het keurmerk is in het leven geroepen door de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk. De toekenning hiervan zegt dat Bibliotheek Hoorn het vrijwilligerswerk zo heeft georganiseerd dat vrijwilligers kunnen rekenen op voldoende mogelijkheden om zich met succes in te zetten en te ontwikkelen. Met rond 100 vrijwilligers, heeft Bibliotheek Hoorn ruim tweemaal zoveel vrijwilligers dan vast personeel. Het is dus een échte vrijwilligersorganisatie te noemen. En dan moet je het goed voor elkaar hebben. ”Het is bij mijn weten dat de bibliotheek als eerste vrijwilligersorganisatie in Hoorn dit keurmerk mag voeren”, aldus wethouder Boomgaars. En daar is de bibliotheek erg trots op.

Vrijwilligersmiddag
De afgelopen jaren heeft de bibliotheek het vrijwilligersaantal fors zien stijgen. Zoveel zelfs, dat er sinds het begin van dit jaar een coördinator vrijwilligers is aangesteld. Deze mensen zetten zich vol enthousiasme in voor de inwoners van Hoorn, met taken als het bieden van digitale hulp, ondersteuning bij het leren van de taal, hulp in het Leescafé of andere ondersteunende diensten. ”We kunnen niet meer zonder hen. We zijn hen dankbaar en willen ze graag aan onze bibliotheek verbonden houden en bieden hen dan ook regelmatig leuke en leerzame bijeenkomsten aan”, aldus vrijwilligerscoördinator Margit Tesser. Onder toeziend oog van directeur Aafje Lem en het voltallige personeel & vrijwilligers werd het keurmerk wat straks op de gevel van de bibliotheek zal prijken, door de wethouder onthuld. Buurtmoeders uit de Grote Waal hebben hierbij een heerlijke multiculturele maaltijd verzorgd.

Bron: Bibliotheek Hoorn

Bibliotheek Hoorn goed voor vrijwilligers Bibliotheek Hoorn goed voor vrijwilligers