Noten te kraken voor ‘De Notenkraker’

Gemeenteraadsvergadering 9 juli

HOORNGIDS POLITIEK – VERSLAG PETER URSEM | Ook namens de fracties van CDA Hoon en PvdA Hoorn worden door Jessica Visser (Hoorn Lokaal) vragen gesteld over de desolate toestand waarin het cultureel centrum ‘De Notenkraker’ op dit moment verkeert.

In het centrum huizen verschillende verenigingen, waaronder het Hoorns Harmonie Orkest. Schimmel en lekkage zijn mede oorzaken van de slechte staat van het gebouw. Er is een verzoek om hulp gestuurd naar de gemeente om renovatie en verduurzaming mogelijk te maken. Daar is niet volledig op geantwoord. De drie fracties vragen daarom verder. In de vraag betrekken zij ook de mogelijkheid dat er subsidie kan worden aangevraagd. Is die mededeling ook bij de verenigingen aangekomen? In het verlengde van de vragen komt ook de vraag in hoeverre de €50.000 die in de kadernota 2023 ter beschikking gesteld werd. is ingezet en of het restbedrag kan worden aangewend om het clubgebouw te helpen herstellen.

Wethouder van financiën Axel Boomgaars heeft een brief gekregen met de vraag of de gemeente iets kan doen aan het lekke dak. Het betreft niet een gemeentelijk pand en dus is de gemeente niet verantwoordelijk voor het gebouw. Toch zegt hij toe in gesprek te gaan om te zien wat de gemeente kan doen.

Over de Notenkraker Over de Notenkraker