Laatste gemeenteraadsvergadering voor de zomervakantie

Raadsvergadering op dinsdag 9 juli om 20.00 uur

HOORNGIDS HOORN | Op dinsdag 9 juli vindt de laatste gemeenteraadsvergadering vóór de zomervakantie plaats. De raad stemt onder andere over het vastgoedbeleid van de gemeente en de mogelijke geschiktheid van Hoorn 80 als locatie voor windenergie.

Gemeentelijk vastgoedbeleid 2024-2028
Gemeenten zijn vaak ook eigenaren van panden en moeten daarom beleid opstellen voor het beheer en onderhoud van deze panden. De nieuwe nota over het Gemeentelijk Vastgoedbeleid richt zich op het behoud van panden met maatschappelijke waarde, duurzaamheid en het aanpakken van achterstallig onderhoud. Het college heeft hiervoor een nota met beleidsregels opgesteld, en de raad zal bepalen of hiermee wordt ingestemd. Op dit onderwerp dienen D66, GroenLinks en ÉénHoorn een motie in.

Onderzoek naar plaatsing windmolens
In Noord-Holland Noord werken verschillende partijen samen aan een Regionale Energiestrategie (RES) om energie te besparen en over te stappen op duurzame energie en warmte. Voor de volgende fase (RES 2.0) wordt voorgesteld om het gebied bij Hoorn 80 te verkennen als mogelijke locatie voor windmolens. De gemeenteraad zal beslissen of dit onderzoek wordt uitgevoerd. CDA Hoorn, Fractie Tonnaer, Hart van Hoorn en HOE?! hebben op dit onderwerp een amendement aangekondigd.

Startersleningen en opknappen bedrijventerrein Gildenweg
Het college vraagt de raad om het budget voor startersleningen aan te vullen, zodat er dit jaar nog 75 extra startersleningen kunnen worden verstrekt. Daarnaast wordt voorgesteld om het bedrijventerrein Gildenweg op te knappen door te werken aan verduurzaming en vergroening, waardoor verblijf op het terrein aangenamer moet worden. De raad zal besluiten of deze plannen worden goedgekeurd.

Volg de Raad
De raadsvergadering start om 20.00 uur en vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis. Publiek is welkom en kan ook digitaal meekijken via de livestream. De volledige agenda en livestream zijn te vinden op de website van de gemeenteraad: Agenda Hoorn - Gemeenteraad dinsdag 9 juli 2024 20:00 - 22:30 - iBabs Publieksportaal (https://hoorn.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/258d19b9-4903-439c-8405-fa9f507f4d5b).

Gemeenteraad 27 juni 2024 Gemeenteraad 27 juni 2024