Opening van Gezondheidsplein Hoorn

Een stap naar langdurig thuiswonen voor ouderen

HOORNGIDS HOORN | Gezond oud worden en zo lang mogelijk thuis blijven wonen, is een wens die veel ouderen delen. Om dit mogelijk te maken, heeft welzijnsorganisatie Omring in de winkel in Hoorn het Gezondheidsplein geopend. Dit nieuwe initiatief biedt een laagdrempelige manier om ouderen te ondersteunen bij hun gezondheid en welzijn.

De feestelijke opening van het Gezondheidsplein trok veel belangstelling. Bezoekers werden verwelkomd met hapjes en drankjes en kregen de kans om diverse gezondheidstests te doen. Zo konden ze hun bloeddruk laten meten, een evenwichtstest doen of een gehoortest ondergaan. ”Mensen zijn nieuwsgierig naar hun gezondheid, en dat is precies de bedoeling,” zegt Bart Zwagemaker, manager bij Omring. ”Hier kunnen we bijvoorbeeld het valrisico van ouderen vaststellen.”

Het Gezondheidsplein is een innovatief concept, dat ouderen moet helpen om gezond thuis te blijven wonen. Of dit daadwerkelijk zal bijdragen aan het langer thuis wonen, zal de toekomst moeten uitwijzen. ”Daarnaast is het Gezondheidsplein een aanvulling op de zorg van de huisarts, en zeker niet bedoeld als vervanging,” benadrukt Lyn Breebaart, programmamanager Omring en een van de initiatiefnemers.

Met dit initiatief hoopt Omring een belangrijke bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit van ouderen in Hoorn en omgeving.

Bron: foto en video: WEEFF