Het Park viert 20-jarig jubileum op Westerdijk 4

27-06-2024

HOORNGIDS HOORN | Deze week is het precies 20 jaar geleden dat Schouwburg Het Park op Westerdijk 4 door toenmalig koningin Beatrix werd geopend. Ingevlogen met een privé-helikopter opende zij de deuren van het gloednieuwe theater. Het Park kijkt terug op een memorabel 20-jarig jubileum.

Hoorn en Westfriesland werd een groot regionaal podium rijker. Het nieuwe gebouw had de juiste faciliteiten, zoals meer stoelen in de zaal voor bezoekers en ruimte in de coulissen voor artiesten. Dit maakte het gebouw een aantrekkelijke plek voor bijvoorbeeld grote musicalproducties en amateurverenigingen. 

Grote uitdagingen
Ondanks de grote uitdagingen van de afgelopen jaren, zoals de recessie, energiecrisis en coronapandemie, is Het Park stabiel gebleven én kan het mede dankzij goede bezoekcijfers en steun van de gemeente investeringen doen in het gebouw. Deze zomer worden de stoelen in de Hamletzaal vervangen en krijgt de Othellozaal nieuw licht. Het Park kan daardoor meer bezoekers een fijne theaterervaring geven en is hiermee klaar voor de toekomst. 

Het Park Pop-up Podium
Het Park viert haar verjaardag middels de introductie van een gloednieuw concept: Het Park Pop-up Podium. De komende jaren gaat Het Park oppoppen op verschillende plekken in Hoorn. Directeur Roel Vente vertelt: “Op deze manier laten we bezoekers op een nieuwe manier kennismaken met theater. Laat u verrassen en beleef iedere keer een unieke ervaring op een andere locatie in Hoorn.”

Allereerste editie: Klapstoelkabaret
Het nieuwe theaterseizoen van Het Park wordt op zondag 8 september geopend met de allereerste editie van het Park Pop-up Podium, namelijk: Klapstoelkabaret. In dit razend populaire concept reizen cabaretiers door heel Nederland met een uitklapbaar podium dat overal kan worden neergezet. De exacte locatie waar het Klapstoelkabaret in Hoorn gaat plaatsvinden, is nog een verrassing.  

Bron: Het Park
Foto 1: Opening Schouwburg Het Park op Westerdijk 4, 25 juni 2004
Foto 2: Het Park Pop-up Podium: Klapstoelkabaret, 8 september te zien in Hoorn

Opening Schouwburg Het Park op Westerdijk 4, 25 juni 2004 Opening Schouwburg Het Park op Westerdijk 4, 25 juni 2004
Het Park Pop-up Podium, Klapstoelkabaret, 8 september te zien in Hoorn Het Park Pop-up Podium, Klapstoelkabaret, 8 september te zien in Hoorn