Wijkcentra in zomervakantie extra open: 'Samen de zomer door'

Hoornse inwoners kunnen in de vakantie blijven leren, bewegen, anderen ontmoeten etc.

HOORNGIDS HOORN | Enkele wijkcentra van Stichting Netwerk zijn deze zomer extra open om de inwoners, zowel jong als oud(er), te voorzien van leuke activiteiten. Er zijn extra activiteiten en workshops georganiseerd zodat de Hoornse inwoners in de vakantie kunnen blijven leren, bewegen, anderen ontmoeten etc.

Onder de noemer ‘Samen de zomer door’ kun je in de wijkcentra De Zaagtand, Grote Waal en De Huesmolen terecht om te bewegen/sporten, je talent te ontdekken en andere mensen te ontmoeten. Wil je gewoon een kopje koffie/thee drinken of een krantje lezen? Ook dan kun je terecht in de wijkcentra. 

Opgeven
Wil je je graag opgeven voor een interessante workshop of activiteit? Ga dan naar de website www.netwerkhoorn.nl/activiteiten (http://www.netwerkhoorn.nl/activiteiten) (zoekwoord Zomerschool) en schrijf je vóór 10 juli in voor deze Zomerschool. Plaatsing gaat op volgorde van inschrijving en betaling. Het is ook mogelijk om met de HoornPas/cultuurpas te betalen in het wijkcentrum.

Openingstijden wijkcentra Zomerschool
De wijkcentra zijn doordeweeks geopend van 10.00 tot 16.00 uur.
De Zaagtand: 22 juli t/m 1 augustus
De Huesmolen: 5 t/m 15 augustus
Grote Waal: 19 t/m 29 augustus.

Jeugd en jongeren
Voor de Hoornse jeugd en jongeren is er ook van alles te beleven. Van 22 juli t/m 2 augustus vindt ‘Zomer in Hoorn’ plaats voor kinderen van 4 t/m 15 jaar. Van koken en bakken, tot karate en Expeditie Robinson. Er is genoeg te doen en te beleven. Kijk voor het volledige programma op www.hoornbeweegt.nl (http://www.hoornbeweegt.nl) . Ook stadsspeeltuin De Speelhoorn is de gehele zomer dagelijks geopend van 10 tot 17.00 uur.

Vier de zomer in Hoorn
Voor de jongeren tot 18 jaar zijn de jongerencentra extra geopend. In jongerencentra Kersenboogerd, De Cogge, De Zaagtand, Grote Waal en De Kreek kun je ook in de zomervakantie meedoen aan activiteiten, zoals muziek maken, voetballen, en gewoon gezellig samenzijn  met andere jongeren tijdens de inlopen. Kijk op de website www.netwerkhoorn.nl/activiteiten (http://www.netwerkhoorn.nl/activiteiten) (filter op jongeren) of op Instagram (0229 jongeren) voor de exacte data en tijden.

Bron: Netwerk Hoorn
Foto’s: Archieffoto’s

Wijkcentrum De Huesmolen 2 Wijkcentrum De Huesmolen 2
De Zaagtand De Zaagtand
Wijkcentrum De Cogge Wijkcentrum De Cogge
Wijkcentrum Grote Waal Wijkcentrum Grote Waal
Wijkcentrum Kersenboogerd Wijkcentrum Kersenboogerd