Drukke en zonnige dag tijdens Kids of Iron Westfriesland 2024

22-06-2024

HOORNGIDS HOORN | Vandaag was het Julianapark in Hoorn gevuld met enthousiaste kinderen en ouders tijdens de Kids of Iron Westfriesland 2024. Het evenement, een duatlon en triatlon voor kinderen van zes tot vijftien jaar, trok veel deelnemers en toeschouwers onder een stralende zon.

Op het officiële parcours van Ironman Hoorn werden verschillende minitriatlons gehouden. De jongste deelnemers deden mee aan een duatlon met fietsen en rennen. Kinderen geboren vanaf 2014 zwommen ook een stukje. De oudste groep, vanaf twaalf jaar, zwom 0,175 kilometer, fietste tien kilometer en liep drie kilometer.

Pom Peerdeman wint bij eerste deelname
Pom Peerdeman (14) won de race in de oudste leeftijdscategorie, ondanks dat het zijn eerste deelname was. Hij had zich voorbereid met droogtrainingen, veel fietsen en schaatstrainingen. “Ik deed mee omdat het me leuk leek, winnen was geen doel. Daarom was ik extra blij met de overwinning,” vertelde Pom na de finish.

Meedoen belangrijker dan winnen
Ook Devin (9) bereikte de finish en benadrukte het plezier van deelname. ”Het was erg gezellig om samen met andere kinderen de minitriatlon te doen,” zei hij.

Al met al was het een geslaagde dag voor alle deelnemers.

Bron en foto WEEFF Next: Niki Troumpas en Marije Postmus

Kids of Iron Kids of Iron