Kunstevenement 'Kas Zomerspektakel', 30 juni in Zwaag

22-06-2024

HOORNGIDS REGIO | Op zondag 30 juni organiseert Stichting Kunst in de Kas in Zwaag een groots kunstevenement: het Kas Zomerspektakel. Ruim 30 kunstenaars exposeren. Er zijn verschillende optredens van onder meer de Amerikaanse singer songwriter Zach Steiner, de Hoornse band Olieplatform en het Trio del Son. De Kas is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij.

Het Kas Zomerspektakel wordt een unieke beleving, waar kunstenaars samenkomen en creatieve ideeën ontstaan. De bezoekers ontmoeten de kunstenaars, bewonderen hun werken en genieten van de verschillende optredens. 

Kunstenaars uit de regio
Ruim dertig kunstenaars uit de regio exposeren die dag met een of meerdere werken, waaronder Akram Hamza, Anita Eijken, Anouschka Dijkstra, Aswin Vestjens, Bep Roet, Chantal von Gahn, Charles Gilbert, Christa Hoogland, Corry Scipio Blume, Dita van Stipriaan, Edith Waardijk, Ellaline Tenhage, Gata, Guus Köster, Izabela Teleszynska, Jan Kouwenberg, Jan-Willem Bijl, Jawek Kwakman, Jet Willems, Joris van Geel, Klaas- Jan Gorter, Lenie van der Laan, Lia Blok, Mandak Azizi, Marie-Louise Dam, Mario Letschert, Marga van Dijk, Margo Schoutsen, Nanska van de Laar, Niamh McCullough, Pascal Stroet, Randi Vettewinkel, Rino Tetteroo, Roula Najjar, Sebastiaan Koenen en Tineke Okx.

Muziekperformances
Gitarist Jan Boers met het Trio del Son verrijkt om 12.30 en 14.00 uur het evenement met Cubaanse muziek. Zach Steiner, een Amerikaanse singer songwriter, treedt 13.15 en 16.00 uur op. Zijn sound is Roots American in de kern: een blend van country, folk, blues en bluegrass met een snufje gypsy swing. De mannen van Olieplatform benutten om 15.00 uur elk hoekje van de gipsy jazz en maken hun eigen zomerse en vrolijke composities met invloeden uit klassieke werken en pophits.
Kunst in de Kas is gevestigd in Zwaag, Beatrixstraat 3A. Voor meer informatie: www.kunstindekas.nl (http://www.kunstindekas.nl) .

Bron: Kunst in de Kas

Keyvisual zomerspektakel Keyvisual zomerspektakel