Lessen in verkeersveiligheid bij Universum

21-06-2024

HOORNGIDS HOORN | Bij de basisschool Universum in de Grote Waal te Hoorn wordt vandaag de verkeersveiligheid onder de loep genomen. Medewerkers van Go Safe geven er lessen en trainingen ter verbetering van de (verkeers)veiligheid. Go Safe verzorgt op aangename wijze leerzame en vernieuwende leermethodes voor verkeersveiligheid op basisscholen van groep 1 tot en met groep 8. 

Er wordt zowel in het klaslokaal als buiten op de speelplaats onderricht gegeven. In het klaslokaal wordt digitaal gewerkt met voorbeelden en uitgebreide beschrijvingen van al dan niet lastige verkeerssituaties. De leerlingen krijgen er beelden te zien van de eigen omgeving en worden er uiteraard op gewezen dat het gebruik van mobiele telefoons en deelname aan het verkeer niet samen gaan.

Parcours
Buiten is een parcours uitgezet inclusief gedrapeerde zebrapaden, waarbij er op wordt toegezien dat de verkeersdeelnemers alle regels in acht nemen. De leerlingen zijn duidelijk gemotiveerd en hebben er zichtbaar plezier in en dat is met name te danken aan de beide verkeersdocenten, die op een prettige manier zonder vermaningen, maar met verduidelijkende aanwijzingen zorgen dat de deelname aan het verkeer voor de scholieren veiliger dan daarvoor kan verlopen.  

Auteur en foto: Wally Ooms

Verkeersveiligheidslessen bij Universum Verkeersveiligheidslessen bij Universum