Copernicus filmfestival viert glansrijke afsluiting CKV met feestelijke gala-avond in Hollywood stijl

21-06-2024

HOORNGIDS HOORN | Op maandag 8 juli vindt het jaarlijkse Copernicus filmfestival plaats in de bioscoop Vue Hoorn aan de Westfriese Parkweg. Het festival, waarvoor leerlingen van de Copernicus hun films hebben ingezonden, is de feestelijke afsluiting van het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV). Tijdens deze gala-avond worden de 12 beste korte films vertoond, beoordeeld door een professionele vakjury en stemt het publiek op hun favoriet. 

De rode loper ligt klaar en de glitter mag volop shinen, want alle gasten worden geacht in gala of glitterkleding te komen. Het belooft een mooie avond te worden waar de leerlingen al weken naar uitkijken. Het filmfestival is een avond voor scholieren om hun creativiteit, talent en passie op het gebied van film te uiten. De afgelopen maanden hebben de leerlingen lessen gehad over filmtheorie, cameravoering, acteren en hebben ze hard gewerkt aan het schrijven, regisseren en monteren van hun eigen films. De diversiteit aan genres en invalshoeken belooft een boeiend programma.

Vakjury en publieksprijs
Een professionele vakjury, bestaande uit actrice Sarah Bannier (bekend van Vlogmania, Jacky en Oopjen, Nieuw zeer, De Maatschap, Het Klokhuis, het Sinterklaasjournaal e.a.), Thijs Smeele (VFX-artist en oud-leerling van de Copernicus) en Danny Plas (Digitaal Project Specialist), zal de films beoordelen op originaliteit, regie, acteerprestaties en montage. De winnende film ontvangt de felbegeerde Koperen Nicus. Naast de vakjuryprijs is er ook een publieksprijs, waarvoor alle aanwezigen kunnen stemmen op hun favoriete film.

Onvergetelijke ervaring
De organisatie van het filmfestival is trots op de prestaties van alle deelnemende scholieren. ”We zijn blij met het enthousiasme en talent dat de leerlingen hebben getoond”, aldus Marieke Brouwers, docent CKV. ”We hopen dat deze gala-avond een onvergetelijke ervaring wordt voor alle betrokkenen en dat we het vak CKV op een feestelijke manier kunnen afsluiten.”

Bron en (archief)foto: Copernicus

Vue Copernicus Vue Copernicus