Grote verbeteringen aan fietspad langs Berkhouterweg

Onderdeel van 'doorfietsroute'

HOORNGIDS HOORN | Het (brom)fietspad langs de Berkhouterweg ondergaat binnenkort grote aanpassingen. Dit pad, dat wordt gebruikt door zowel fietsers als bromfietsers, zal worden verbreed naar vier meter en van beton worden gemaakt. Deze verbeteringen zorgen ervoor dat het fietspad veiliger en comfortabeler wordt. Daarnaast wordt er tussen het spoor en het sportcomplex van Zwaluwen’30 een stoep aangelegd, zodat voetgangers niet langer op het fietspad hoeven te lopen.

De werkzaamheden starten op maandag 24 juni en zullen ongeveer zeven weken duren. Tijdens deze periode worden (brom)fietsers omgeleid via de Grote Waal.

Doorfietsroute: snel, comfortabel en veilig
Om het gebruik van de fiets ook voor langere afstanden te stimuleren en de verkeersveiligheid te verhogen, worden doorfietsroutes aangelegd. Deze routes zijn direct, comfortabel en veilig, met voldoende ruimte voor zowel langzame als snelle (brom)fietsers. Door bestaande fietspaden te verbeteren en ontbrekende stukken aan te leggen, ontstaat een doorfietsroute. Gemeentes werken samen met de provincie en de vervoerregio Amsterdam aan deze projecten, die voor 90% worden gesubsidieerd. Het (brom)fietspad langs de Berkhouterweg is een onderdeel van zo’n doorfietsroute.

Wethouder René Assendelft is blij met de aanpassingen: ”Ik vind het belangrijk dat fietspaden veilig en comfortabel zijn. Zeker routes die veel gebruikt worden door scholieren, zoals dit fietspad langs de Berkhouterweg. Het toevoegen van een stoep is ook een mooie verbetering. Wandelaars en fietsers hebben straks meer de ruimte.”

Bron: Gemeente Hoorn
Auteur: Gemeente Hoorn/Redactie HoornGids
Foto Berkhouterweg: Redactie HoornGids

Berkhouterweg ter hoogte van Zwaluwen 30 Berkhouterweg ter hoogte van Zwaluwen 30