Dronevideo van voortgang dijkversterking en aanleg van het Hoornse stadsstrand

Videobijdrage van Frens Mazenier

HOORNGIDS HOORN | In bijgaande video aan ’Nieuws uit Hoorn’ opgestuurd door Frens Mazenier, is de voortgang te zien van de dijkversterking en aanleg van het Hoornse stadsstrand. Vandaag zijn recente opnames aan de beelden van 2020 toegevoegd. Hierdoor is goed te zien wat er de afgelopen vier jaar is gerealiseerd.

Tijdens de opnames was het gezellig druk, met mensen die bezig zijn met de voorbereidingen van ’Ironman 70.3 Westfriesland’, dat komend weekend plaatsvindt. Dit verklaart de vele tenten en vrachtwagens die te zien zijn.

Het Hoornse stadsstrand is een prachtig project dat zowel de veiligheid als de recreatiemogelijkheden in de regio aanzienlijk verbetert. De dijkversterking biedt extra bescherming tegen overstromingen, terwijl het nieuwe stadsstrand een aantrekkelijke plek is voor zowel bewoners als toeristen. Met faciliteiten zoals zwemgebieden, wandelpaden en (toekomstige) horecavoorzieningen, is het stadsstrand een waardevolle toevoeging aan Hoorn. Dit project draagt bij aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de stad, en zal zeker een populaire bestemming worden voor zomerse activiteiten.

Dronefoto stadsstrand Dronefoto stadsstrand