5e Wereldteams Toernooi bij Always Forward zaterdag 29 juni

Organisator Loek Stam: "Aanmelden is nog mogelijk"

HOORNGIDS HOORN | Op het complex van Always Forward in het Wilhelminapark te Hoorn vindt zaterdag 29 juni voor de vijfde maal het Wereldteams Toernooi plaats. Spelers uit verschillende landen en met uiteenlopende achtergronden zullen elkaar sportief treffen op het voetbalveld, waarbij het doel van het toernooi het samenbrengen van verschillende culturen is. Er wordt gespeeld van 12 tot 17 uur. Aanmelden is nog mogelijk.

Tot nu toe zijn er teams met spelers uit Syrië, Marokko, Vietnam, Turkije, Jemen, Oekraïne, Palestina, een team Fiolet Taalschool, EdiNOVA taalschool en studenten van de Entree groep Horizon College Hoorn. Ook in de voorbereiding en op de dag zelf staat een ’wereldgroep’ klaar om de strijd aan te binden. Stagiaires en nieuwkomers helpen mee in de organisatie. 

Ontstaan
Het Wereldteams Voetbaltoernooi is ontstaan in een jaar dat het Nederlands Elftal niet deelnam aan het WK. Organisator en coördinator van het toernooi is Loek Stam. Hij vertelt over het ontstaan. ”We besloten toen met een gelijk al enthousiast team om dan maar zelf een soort WK te organiseren, waaraan teams uit Hoorn met mensen met een buitenlandse achtergrond konden deelnemen. En daar bleek heel veel animo voor te bestaan. Mensen die hier recent waren komen en mensen van de zogeheten tweede generatie die hier wonen en werken waren er direct voor te porren een team samen te stellen. Daarna is het balletje gaan rollen. We hebben nu 11 teams, maar aanmelden kan nog omdat we volgende week pas de indeling gaan maken. Aanmelden kan via ons mailadres mas@alwaysforward.nl (mailto:mas@alwaysforward.nl) . Daarna nemen we gelijk contact op met de reageerders.”

Veel bezoekers
Net als bij de vorige edities worden er weer veel bezoekers verwacht in Hoorn. Niet alleen om het eigen team aan te moedigen, maar ook om eens een sportwedstrijd te bezoeken met een internationaal tintje. De starttijd van het Wereldteams Voetbaltoernooi is zaterdag 29 juni om 13.00 uur en iedereen wordt van harte uitgenodigd om te komen kijken. Het complex van Always Forward aan de Sportlaan is per auto te bereiken via de Holenweg.

Auteur: Redactie HoornGids
Foto’s: Aangeleverd

Wereldteams toernooi B Wereldteams toernooi B
Wereldteams Toernooi A Wereldteams Toernooi A
Wereldteams Toernooi Horizon College Wereldteams Toernooi Horizon College