Resultaten voetbal zondag 16 juni

Spartanen blijft in 3e klasse, Spirit’30 naar 4e klasse

HOORNGIDS HOORN | Op het complex van Always Forward vond het vlaggenschip van Spirit’30 van trainer/coach Hans Valk z’n Waterloo. Scherprechter was DWOW. De mannen uit Wieringerwerf maakte aan alle verwachtingen in Hoogkarspel een einde. Stand op het scorebord aan het eind van de wedstrijd: 1-2.

Spirit’30 was aanvankelijk de betere ploeg zondagmiddag. DWOW had de grootste moeite met de pupillen van coach Hans Valk. Gelijk al in de eerste minuut was het bijna raak. De inzet van Kenny van Westen werd van de doellijn gehaald. Er waren legio kansen, maar het ontbrak aan de afwerking: bal over doel (Daan Blom) en ballen die net geen bekroning kregen. Ook ontbrak het aan de echte vechtlust van sommige spelers, of daar leek het althans op. Ook de listige uitlokkingen van overtredingen speelden parten. Vooral aanvoerder Joop Groot van DWOW was daar een meester in en scheidsrechter Jan Gerben Hoekstra trapte daarin. Met een totaal van 7 hoekschoppen tegen 2 van DWOW blijkt wel dat Spirit’30 de aanval zocht, maar het massaal verdedigende DWOW maakte alle kansen onschadelijk. Ruststand 0-0.

Tweede helft
Bij een uitval aan het begin van de tweede helft was het raak. De bal kwam voor de voeten van de slimme Joop Groot van DWOW en doelman Mike Hoffer was kansloos: 0-1. Spirit’30 was geschrokken en zocht massaal de aanval. Zij vonden regelmatig  doelman Bryan Vogelzang op hun pad of schoten net over of zoals Mike van Ammers op het dak van het doel. Niet veel later volgde een uitval van de kant van DWOW. Overtredingenuitlokker en simulant Joeij Noor kreeg de bal op links mee, hij speelde hem pasklaar over op Chris Kemmeren en deze speelde de bal buiten bereik van spelers van Spirit’30 over op Bert de Boer. De Boer zag zijn aanvoerder Joop Groot vrij staan en opnieuw was Hoffer kansloos: 0-2. 
Spirit’30 gaf zich niet gewonnen en kreeg nog een domper te verwerken, omdat invaller Frank Schoorl rood kreeg van scheidsrechter Hoekstra na een natrappende beweging van de Spirit’30-speler. Met 10 man zocht Spirit’30 opnieuw de aanval en invaller Thijs Numan had de aansluitingstreffer op z’n schoenen, maar zijn schot ging net naast. Tegen het einde van de wedstrijd  maakte Spirit’30 toch nog 1-2, maar dit doelpunt kwam te laat. De scheidsrechter trok er bar weinig tijd bij en met gebogen hoofden gingen de spelers van Spirit’30 richting kleedkamer. 

Er zullen enige spelers vertrekken bij Spirit’30. Mike Hoffer had in Waarland al gezegd, dat hij bij verlies zou stoppen. Olivier Voetman (aanvoerder van Spirit’30) blijft zijn club trouw, zei hij na afloop. “Wij waren niet slecht, maar kansen moet je benutten.” Hans Valk bleef met zijn staf lang in de dug-out zitten napraten. 
Voor Westfriesland was er slechts één feestje te vieren op deze beslissende zondag: De Valken promoveert naar de derde klasse. Spirit’30 moet een trapje lager spelen in het nieuwe seizoen en Spartanen blijft ondanks de 1-0 voorsprong, maar uiteindelijk verrlies met 1-2 van Limmen in de 3e klasse.

Verslag en foto: Bert Putters
=================================================================================
Spartanen - Limmen 1-2
Spirit’30 - DWOW 1-2
SV Rood-Wit Zaanstad - De Valken 0-3

Spirit'30 - DWOW op complex Always Forward 16 juni 2024 Spirit'30 - DWOW op complex Always Forward 16 juni 2024