Groepsexpositie grafisch werk 'Zomerdrukte' van Stichting Grafein bij Expoost

16-06-2024

HOORNGIDS HOORN | Van 15 juni tot en met 14 juli presenteert Expoost de expositie ”Zomerdrukte”, met prachtig grafisch werk van de leden van Stichting Grafein. Deze tentoonstelling biedt een gevarieerd aanbod van grafische kunstwerken en ruimtelijke objecten, die voor een unieke en boeiende ervaring zorgen.

Samenwerking met Stichting Grafein
Na het succes van de vorige samenwerking tussen Expoost en Stichting Grafein, waarbij ook enkele Italiaanse grafiekkunstenaars betrokken waren, keert de stichting terug met een nieuwe verzameling kunstwerken. Vorig jaar trok de expositie veel bezoekers en oogstte veel lof, wat de verwachtingen voor dit jaar hoog maakt.

Tentoonstelling Druk & Proef 2
De huidige expositie toont werk dat eerder dit jaar in de Amstelkerk in Amsterdam te zien was onder de titel ”Druk & Proef 2”. Dit wordt aangevuld met nieuwe werken van vrienden van Grafein, waardoor er een frisse en diverse collectie is ontstaan.

Ruimtelijke Kunst in de Ceciliakapel
Naast grafiek worden in de Ceciliakapel ook ruimtelijke werken tentoongesteld. Beelden in steen, brons en keramiek van kunstenaars Ank Haisma, Ary Suiker en Marian Daems geven extra diepte aan de expositie. Deze beelden brengen een dynamische en tastbare dimensie aan de tentoonstelling.

Binnentuin vol Kunst
Tijdens ”Zomerdrukte” is de prachtige binnentuin van Expoost ook open voor het publiek. Hier zijn sculpturen van Cobi Dierikx te bewonderen, en recentelijk is het werk ’Dans Duet’ van beeldend kunstenaar Zus van Zand geplaatst. De tuin biedt een rustige en inspirerende omgeving om van de kunst te genieten.

Opening en Bezoekinformatie
De officiële opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 14 juni om 16:00 uur. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Locatie: Expoost, Nieuwsteeg 42, Hoorn
Openingstijden: Woensdag tot en met zondag, van 13.00 tot 17.00 uur
Periode: 15 juni tot en met 14 juli
Toegang: Gratis

Voor meer informatie, bezoek www.expoost.nl (http://www.expoost.nl).

Auteur: Redactie HoornGids
Foto’s: Dime Spijkerman en monoprint reliefdruk Ellen Huisman

Expoost- Foto Dime Spijkerman en monoprint reliefdruk Ellen Huisman_ Expoost- Foto Dime Spijkerman en monoprint reliefdruk Ellen Huisman_