Vragen, vragen, vragen

Gemeenteraadsvergadering 11 juni

HOORNGIDS POLITIEK – VERSLAG PETER URSEM | Elke raadsvergadering wordt afgesloten met een vragenronde, waarin prangende zaken die (nog) niet op de agenda staan onder de aandacht van college en andere raadsleden worden gebracht.

Graffiti in de Dinkeltunnel
Chris de Meij (Hart van Hoorn) wijst in zijn vraag op de graffiti in de Dinkeltunnel. Hij meent dat het aanbrengen van tegeltjes langs de wanden het besmeuren tegengaat. Wethouder Dick Bennis vindt het een prachtig idee, maar kan alleen worden uitgevoerd wanneer er genoeg geld voor is. Dat is nu niet het geval. Tunnels worden één keer per drie jaar schoongemaakt. Dat kost €10.000 per tunnel. Ook is het betegelen geen garantie dat tunnels niet meer besmeurd zouden kunnen worden.

Aanleg warmtenet
De werkzaamheden aan het warmtenet bij de Patio, Pergola en Prieel stuiten op tegenvallers. Menno Jas (Hart van Hoorn) wil weten hoe de problemen aangepakt gaan worden. De langere duur en het ontbreken van informatie naar de bewoners vragen om aanpak. Wethouder Arthur Helling kent de problemen. De HVC verzorgt de informatie en in het volgende overleg zal hij de vraag over informatie doorgeven. Wanneer er weer vragen zijn, zouden die volgens hem, beter aan HVC kunnen worden gesteld.

Bomen bij de Pergola
Chris de Meij (Hart van Hoorn) stelt een volgende vraag over de staat van de bomen bij de Pergola. Die zouden volgens de wethouder ziek zijn, maar dat is volgens De Meij niet zo. Hij wil weten hoe dat zit. Wethouder Karin Hakhoff blijft bij haar eerdere bewering dat er zieke bomen zijn en dat er daarom een kapvergunning is verleend. Stadsbeheer beoordeelt de toestand van de bomen. De bomen in mindere staat zullen bij het aanleggen van het warmtenet verder beschadigd kunnen worden. Het is de bedoeling het hele bomenplan daar opnieuw in te richten.

Achterstallig onderhoud bibliotheek
Debbie Katers (Hart van Hoorn) kaart het achterstallige onderhoud van de Openbare Bibliotheek in de Wisselstraat aan. Wethouder Axel Boomgaars weet van de situatie. Hij is in gesprek met de raad van toezicht van de bibliotheek, ook over de toekomstige huisvesting in het gebied van de Poort van Hoorn.

Ergernis over vragen betreffende niet urgente onderwerpen
Aart Ruppert (ÉénHoorn) ergert zich aan het stellen van de vragen, waar niet een duidelijke urgentie aan vastzit, maar volgens hem alleen worden gesteld om in de aandacht te komen. Hij wordt in die opvatting bijgestaan door andere raadsleden.

Parkeren omgeving Saturnushof/Siriusstraat
De laatste vraag wordt gesteld door Jeroen van der Veer (Sociaal Hoorn), over het parkeren in de omgeving Saturnushof/Siriusstraat. Door omstandigheden kan men niet overal parkeren. Waar dat wel kan worden bewoners die fout geparkeerd staan beboet. Wethouder Dick Bennis geeft aan dat op korte termijn een oplossing mogelijk is. Er is alleen beboet waar fout geparkeerd werd in de buurt van beschikbare parkeerplaatsen. Hij verwijst naar de reguliere verweerprocedures, wanneer niet terecht werd beboet.

Vraag___ Vraag___
Vraag__ Vraag__
Vraag_ Vraag_
Vraag____ Vraag____

Reacties
Reactie: (Hans Bruynsma)
13-6-2024, 13:35
Wethouder Helling heeft natuurlijk gelijk wanneer hij stelt dat je je het beste tot HVC kunt wenden, maar mensen die dat gedaan hebben (ik heb @mail correspondentie gezien) worden als het ware weggestuurd richting gemeente., HVC voert zo lijkt mij, een eigen politiek. Geen wonder dat men raadsleden gaat inschakelen, zeker als men ook op zaterdagmorgen werkt. Duidelijk dat er achterstand is.