Influencers en andere activiteiten voor promotie van Hoorn

Gemeenteraadsvergadering 11 juni

HOORNGIDS POLITIEK – VERSLAG PETER URSEM | Na het stopzetten op 1 januari van dit jaar, van de marketingactiviteiten van ‘Holland boven Amsterdam’, heeft de gemeente Hoorn besloten het daardoor vrijgekomen budget van €97.000 opnieuw te bestemmen. Dit bedrag wordt verdeeld over drie nieuwe initiatieven: promotieplan Westfriesland, citymarketing voor Hoorn, en bezuinigingen.

Voor het promotieplan Westfriesland wordt €25.000 gereserveerd, op voorwaarde dat de andere Westfriese gemeenten een vergelijkbare bijdrage leveren. Citymarketing voor Hoorn krijgt €50.000 toegewezen, de resterende €22.000 is bezuiniging.

Citymarketing activiteiten
De gemeente Hoorn gebruikt voor de citymarketingactiviteiten diverse platforms, zoals sociale media (Instagram en Facebook), Google advertising, YouTube display advertising, online advertenties en influencer marketing. Deze inspanningen zijn gericht op jonge gezinnen en jongeren tussen de 25 en 35 jaar. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt met NS Dagje uit om het stadsstrand als reisdoel te promoten. Tevens zullen zes influencers Hoorn bezoeken om de stad in de schijnwerpers te zetten. Andere promotieactiviteiten omvatten artikelen in weekbladen, busreclame, billboards en abri’s.

Promotie op nationaal niveau
Wethouder Arthur Helling benadrukt het belang van promotie op nationaal niveau. Tijdens de commissievergadering werd bevestigd dat de meeste Westfriese gemeenten, met uitzondering van Koggenland, deelnemen aan de promotie-inspanningen. Hoorn is de afgelopen jaren ook internationaal gepromoot, maar de focus ligt nu op nationale campagnes. Dit jaar wordt voorzichtig begonnen met de promotieactiviteiten. Volgend jaar zal dat intensiever gebeuren.

Een amendement van GroenLinks, PvdA Hoorn en VVD Hoorn stelt voor om het volledige bedrag van €72.000 na overleg over de begroting in november, een specifieke bestemming te geven. Het amendement werd met ruime meerderheid aangenomen en het raadsvoorstel werd unaniem goedgekeurd.


Foto: NH Nieuws

Het Hoornse stadsstrand Het Hoornse stadsstrand