Kruising IJsselweg-Maasweg blijft onveilig na reconstructie

11-06-2024

HOORNGIDS HOORN | Na verschillende ernstige ongelukken heeft de gemeenteraad vorig jaar besloten de kruising IJsselweg-Maasweg met verkeerslichtinstallatie opnieuw in te richten, zodat de oversteekplaats vooral voor fietsers en voetgangers veiliger wordt. De werkzaamheden aan de kruising IJsselweg-Maasweg in de Kersenboogerd zijn afgerond, met uitzondering van het installeren van de verkeerslichten. 

Deze verkeerslichten zijn nog niet in gebruik omdat Liander geen stroomaansluiting voor de verkeerslichten kan leveren. Het plaatsen van een aggregaat voor het leveren van stroom lijkt in eerste instantie een uitgelezen oplossing te zijn, maar het plaatsen van een aggregaat bij het kruispunt veroorzaakt te veel lawaai voor omwonenden. Een snelle stroomaansluiting van de verkeerslichten is omwille van de verkeersveiligheid voor vooral voetgangers en fietsers zeer noodzakelijk.

Klemmend beroep op wethouder
Om de verkeersonveiligheid een halt toe te roepen doet Fractie Tonnaer bij monde van gemeenteraadslid Roger Tonnaer een klemmend beroep op wethouder Assendelft van onder andere Verkeer en Vervoer om alles in het werk te stellen voor een snelle stroomaansluiting door Liander voor het activeren van de verkeerslichten op de kruising IJsselweg-Maasweg. ”Iedere dag telt”, voegt de fractievoorzitter van Fractie Tonnaer er aan toe.

Kruispunt IJsselweg-Maasweg Hoorn Kruispunt IJsselweg-Maasweg Hoorn

Reacties
Reactie: (frits)
16-6-2024, 12:53
@ maar misschien is het stroom-capaciteitsprobleem makkelijk oplosbaar, want waarom brandt straatverlichting in in slandsnaam de hele nacht door? Plaats grotendeels bewegingsmelders. Dat heeft bovendien extra voordelen: voor de nachtdieren, (uilen, vleermuizen (waar hert slecht mee gaat i.v.m. isoleren spouwen) e.d.) en aanwezigheid nachtelijke inbrekers zal sneller opvallen..

Reactie: (Frits)
16-6-2024, 12:30
Tja, @ Hans, ongelooflijk dat ‘stroomnetwerk 2024’ capaciteitsproblemen heeft om alles/iedereen te kunnen aansluiten. Hier lijkt mij de ‘kabinetten Rutte’ voor verantwoordelijk; in 22 jaar tijd dit soort zaken niet goed overzien blijkbaar.

Reactie: (Hans Bruynsma)
16-6-2024, 10:50
En Frits, wat is jouw mening dan over verkeerslichten die niet aangesloten zijn en dat de kruising dus nog steeds onveilig is?

Reactie: (Frits)
14-6-2024, 11:04
Politie zou ook ‘s vaker met onopvallende auto’s/motor’s moeten rondgaan in de Cocaïneboogerd, om de veelvuldig-dagelijkse straatracers met ‘knal-uitlaten’ en slippende wieltjes (dergelijk stakkers kunnen het niet op eigen kracht), staande te houden en hun rijbewijzen in te nemen. om zo de *psychopaten-brigade’s* een halt toe te roepen (*om als Maarten van Rossem te spreken)