Resultaten voetbal zondag 9 juni [video]

Con Zelo-Spirit’30 regelrechte triller, Spirit’30 in finale tegen DWOW

HOORNGIDS REGIO | Normaal trekken thuiswedstrijden bij Con Zelo uit Waarland weinig publiek. Nu zat de tribune vol en ook aan de overkant van de kantine stonden veel supporters. Het ging zondag ergens om. Daarom waren er ook veel supporters van Spirit’30 meegereisd uit Hoogkarspel. Con Zelo (Met IJver) was de eerste ronde vrij in de promotie/degradatiecyclus. Spirit’30 had vorige week al een wedstrijd afgewerkt tegen Winkel (3-0). 

De eerste helft was voor de neutrale kijker een draak van een partij. Van beide kanten trouwens. Al had de bal van Mike van Ammers van Spirit’30 (net als die van Dennis Blind) op Kenny van Westen meer verdiend. Van Westen kreeg de bal niet onder controle. Aan de andere kant ging Geert de Graaf van Con Zelo goed door, maar ook zijn schot ging naast het doel. Mike Hoffer kweet zich overigens ook weer vanmiddag goed van zijn taak. Vooral de hoekschoppen / vrije schoppen plukte hij uit de lucht. De beste kans was er trouwens voor Twan Grooteman, maar hij miste voor Spirit’30. Ruststand 0-0.

Tweede helft
In het begin van de tweede helft speelde Spirit’30 erg slordig. Daar maakte Con Zelo nog geen gebruik van. Hans Valk, de coach van Spirit’30, bracht na rust gelijk twee nieuwe spelers in. De niet geheel fitte Kevin Peerdeman en Ricardo Smit kwamen in het veld. Dit bleek een duidelijke versterking. Toch bleven doelpunten voor beide ploegen uit. In de 62e minuut werd Daan Blom gewisseld bij Spirit’30. Voor hem kwam de jonge Thijs Numan in het veld. Dit bleek een gouden greep van trainer Hans Valk. Diverse malen wist hij zijn directe tegenstander te omspelen en was hij deze vaak te vlug af. Zio ook in de 70e minuut. Hij speelde de bal goed vrij en deze kwam in het bezit van Rob Reus, die zag Kevin Peerdeman vrij staan en speelde de bal op hem terug. Peerdeman aarzelde geen moment en schoot over grote afstand raak: 0-1. Je zag gelijk wie de meegereisde supporters waren. 
Daarna waren er kansen om de stand naar 0-2 te tillen. Het was jammer dat Kenny van Westen niet zag dat Twan Grooteman vrij stond. Hij ging voor eigen succes. Aan de andere kant kon je er eigenlijk op wachten dat Con Zelo terug zou slaan. De spelers werden gemaand door de Zaanse trainer Larbi Loukou om 1 op 1 te gaan spelen, mede ingegeven als gevolg van de tweede gele kaart voor Ralph Smit die dus met rood het veld kon verlaten. 
Op rechts werd de bal goed vrijgespeeld en in een kluwen van spelers was het Jan Doodeman, die Con Zelo op 1-1 zette. Iets later werd Thijs Numan onreglementair geduwd in het strafschopgebied, maar dit werd niet beloond met een 11-meter door de overigens de correct fluitende Bert Wienholds uit Ilpendam. Eindstand 1-1 en dus verlengen. 

Doelman Mike Hoffer, hij mazzelde met een gele kaart na een incident met een Con Zelo speler, al ging deze laatste overigens wel heel theatraal naar de grond, liet zich vanwege familieverplichtingen in de verlenging vervangen door Peter Klaver, die zijn doel schoon wist te houden. Beide ploegen wisten niet tot scoren te komen. Echter Spirit’30 kroop nog in de allerlaatste seconde van de wedstrijd door het oog van de naald. Con Zelo zag de bal op de lat uiteenspatten. Strafschoppen. 

De eerste was voor Con Zelo. Peter Klaver stond geconcentreerd op zijn lijn en de ingeschoten bal van Sebas van Balgooy stopte de goalie van Spirit’30. “Niet reglementair”, vond assistent Adem Oren uit Nieuwe Vennep. Dus kreeg van Balgooy opnieuw een kans vanaf de 11 meter. Wederom gestopt door Peter Klaver. Omdat verder alle ballen erin werden geschoten, was Kenny van West de matchwinnaar. Hij schoot de laatste pingel feilloos langs doelman Chris Borst van Con Zelo: 4-5. Waarna het feest losbarstte. 
Volgende week om 12.00 uur op neutraal terrein de wedstrijd Spirit’30 - DWOW. De laatste schakelde Hollandia T uit. Con Zelo, Winkel en Hollandia T mogen volgend seizoen uitkomen in de 4e klasse.

Verslag en foto: Bert Putters
=================================================================================
Spartanen - Saenden 2-1
Con Zelo - Spirit’30 1-1 (4-5)
SV Rood-Wit Zaanstad - RKEDO 7-0
Zwaagdijk - MOC 1-3
VSV - De Valken 1-2
Hollandia T - DWOW 1-3

Con Zelo - Spirit'30 9 juni 2024 Con Zelo - Spirit'30 9 juni 2024

Reacties
Reactie: (Bert Putters)
11-6-2024, 17:39
Con Zelo heeft veel thuis en uitpubliek. Het sympathieke Bestuur vroeg of ik dit wilde rechtzetten. De Opmerking heb ik geschreven, omdat er veel Blauwe Reigers langs de kant stonden en op de tribune zaten. sorry daarvoor.