Acara Vita Nova brengt Indische cultuur in Hoorn tot leven

Eetmiddag in Huiskamer Betsy Perk

HOORNGIDS HOORN | De Culturele Stichting Acara Vita Nova hernieuwt het Indische culturele erfgoed in Hoorn, waar een grote Indische gemeenschap woont. Om de Indische cultuur te behouden en eenzaamheid onder Indische ouderen te bestrijden, organiseert de stichting regelmatig kumpulans, bijeenkomsten waar mensen samenkomen en zich senang voelen.

Eetmiddag op 26 juni

Op woensdag 26 juni 2024 vindt een speciale eetmiddag plaats in Huiskamer Betsy Perk, Betsy Perk 1-5 in Hoorn Kersenboogerd. Hier kunnen tot 50 mensen samenkomen om te genieten van authentiek Indisch eten, gamelan- en krontjongmuziek, en dans. Deze bijeenkomst is bedoeld voor eenzame Indische ouderen, maar ook hun kinderen en kleinkinderen zijn van harte welkom. Naast het genieten van heerlijk eten is er ook ruimte voor de Indorock en potjo-potjo linedance, wat niet alleen belangrijk is voor de gezondheid, maar ook veel plezier brengt wanneer het samen wordt gedaan.

Deze eetmiddag is een pilot en wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Netwerk, wooncorporatie Intermaris en Esdégé Reigersdaal. Als deze pilot een succes blijkt te zijn, zal er op woensdag 17 juli een tweede eetmiddag plaatsvinden op dezelfde locatie.

Aanmelden en deelname

Iedereen die interesse heeft in de Indische cultuur en uit zijn of haar luie stoel wil komen, kan zich aanmelden voor deze eetmiddag. Voor een kleine vergoeding wordt er eten van een echte Indische cateraar aangeboden. Aanmelden kan tot 12 juni bij Acara Vita Nova of via www.podiumplein.nl (http://www.podiumplein.nl). Burgemeester en wethouder zijn ook uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijzondere middag.

Culturele Stichting Acara Vita Nova is klaar om de Indische cultuur te laten stralen. Bent u er ook klaar voor? Kom dan uit die stoel en beleef de warme Indische cultuur! Selamat datang!

Foto aangeleverd door Acara Vita Nova

Foto Acra Vita Nova Foto Acra Vita Nova