Lezing over het fotografische oog van Rembrandt

Expositie van meer dan 200 etsen van Rembrandt in het Westfries Museum

HOORNGIDS HOORN | Van 22 juni tot en met 3 november 2024 is de expositie ’Rembrandt, de fotograaf’ te bewonderen in het Westfries Museum. De ingrijpende verbouwing van het daarvoor leeggeruimde museum is uitgesteld, waardoor er nu ruimte is voor de grootste collectie Rembrandt-etsen ooit in Nederland getoond. De expositie bevat meer dan 200 etsen, afkomstig uit de verzameling van Jaap Mulders.

Op woensdagavond 26 juni organiseert de Vrienden van het Westfries Museum in samenwerking met Bibliotheek Hoorn een verdiepende lezing over de etsen van Rembrandt. Deze lezing, getiteld ’Het fotografische oog van Rembrandt’, vindt plaats in de Oosterkerk in Hoorn. Verzamelaar Jaap Mulders en schrijver en Rembrandtkenner Michiel Roscam Abbing zullen de achtergrond en details van de getoonde etsen van Nederlands grootste kunstenaar belichten.

Een hollend olifantje

Tijdens de lezing zal Michiel Roscam Abbing inzoomen op een bijzonder detail van de ets ’Adam en Eva in het paradijs’: een hollend olifantje. Dit olifantje verwijst naar de echte olifant Hansken, die in de 17e eeuw door Europa reisde en ook Rembrandt inspireerde. Jaap Mulders zal daarnaast meer vertellen over zijn verzameling en zijn fascinatie voor Rembrandt.

Informatie en aanmelden:

Datum en tijd: Woensdag 26 juni 2024, 20.00 - 22.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)

Locatie: Oosterkerk, Grote Oost 58-60, Hoorn

Entree: €5,- (gratis voor Vrienden van het Westfries Museum en leden van Bibliotheek Hoorn)

Reserveren: Stuur een e-mail naar info@westfriesmuseum.nl (mailto:info@westfriesmuseum.nl) o.v.v. Lezing Rembrandt 26 juni

Word Vriend van het Westfries Museum

Wil je ook het Westfries Museum steunen? Word Vriend en ga gratis naar activiteiten zoals deze lezing. Meer informatie over het Vriendenprogramma vind je op www.westfriesmuseum.nl/steun-ons (http://www.westfriesmuseum.nl/steun-ons).

Rembrandt 200 Meesterlijke etsen Rembrandt 200 Meesterlijke etsen