Orgelconcert zondag 16 juni in de Hoornse Oosterkerk 

07-06-2024

HOORNGIDS HOORN | Op zondagmiddag 16 juni geeft organist Víctor Manuel Baena de la Torre van 15.30 tot 16.30 uur een orgelconcert in de Oosterkerk te Hoorn. Deze jonge Spaanse organist studeerde in 2020 af aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij zijn Masterdiploma behaalde. 

In 2023 heeft hij de studie konzertexamen aan de Hochschule für Musik und Theater van Hamburg afgerond met een ’Summa cum laude’ en inmiddels is Víctor een veelgevraagd concertorganist in binnen- en buitenland. Als organist is hij verbonden aan de Mozes en Aäronkerk te Amsterdam en tevens is hij ’Jonge Organist in Residentie’ van de Pieterskerk te Leiden.

Breed programma
Víctor Manuel Baena de la Torre speelt op het Bätz-Witte orgel van de Oosterkerk een breed programma waarbij hij alle mogelijkheden van het orgel zal benutten. U kunt luisteren naar werken van D. Buxtehude, P. Cornet, J. Pachelbel, J.S. Bach en J. Brahms.

Organisatie
Het concert begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. De Oosterkerk staat aan het Grote Oost 58-60 in Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan de organisatie hoopt dat iedereen naar vermogen daaraan zal bijdragen. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.orgelconcerten-hoorn.nl (http://www.orgelconcerten-hoorn.nl) .

Victor Baena Victor Baena