Huisvestingsafspraken en marketingbudget in gemeenteraad

Raad verwelkomt nieuw raadslid en stemt over vrijgekomen marketingbudget en nieuwe procedure voor huisvestingsafspraken

HOORNGIDS HOORN | Op dinsdag 11 juni neemt een nieuw raadslid, met een bekend gezicht, plaats in de gemeenteraad. Vervolgens bespreekt de gemeenteraad wat er moet gebeuren met vrijgekomen budget voor marketingdoeleinden. Ook stemt de raad over een nieuwe manier om afspraken over huisvesting te maken en uit te werken.

Geld voor marketing stad
Om gebieden boven Amsterdam te promoten, werd een marketingplan met budget vastgesteld in 2017. Dit marketingproject, genaamd Holland boven Amsterdam, is inmiddels gestopt. Voor dit project is een budget gereserveerd dat nu vrijkomt. Het college stelt voor om een gedeelte te besteden aan promotie van de stad en een deel aan de promotie van de regio Westfriesland. Een derde deel kan als bezuiniging ingeboekt worden. De raad stemt over dit voorstel.

Totstandkoming en uitwerking prestatieafspraken huisvesting
De gemeente, woningcorporatie Intermaris en huurdersorganisaties De Boog maken samen afspraken over huisvesting. Deze afspraken leggen zij vast in zogenoemde prestatieafspraken. Prestatieafspraken helpen de gemeente om te kunnen sturen op de bouw van betaalbare, duurzame en kwalitatief goede sociale huurwoningen. Het college wil het proces van vaststellen en uitwerken van deze afspraken anders inrichten. Zo stelt het college voor dat de raad eerder en beter betrokken wordt bij de totstandkoming en uitwerking van de prestatieafspraken. Ook stelt het college voor dat de huidige prestatieafspraken, die aflopen in 2025, een jaar langer geldig zijn. In deze vergadering stemt de raad over dit voorstel.

Yousuf Yousufi (VVD) opnieuw in raad
Mitchel Sluis besloot in mei om zijn zetel in te leveren. Hij wordt nu vervangen door Yousuf Yousufi. Van 2018 tot en met 2022 was hij ook al raadslid voor de VVD. In deze raadsvergadering wordt Yousufi officieel geïnstalleerd. Hij zet zich onder andere in voor een betere digitale toegankelijkheid voor inwoners die aankloppen bij de overheid.

Volg de raad
De raadsvergadering van 11 juni start om 20.00 uur en vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis. Publiek is welkom. Je kunt ook digitaal meekijken via de livestream. De volledige agenda en livestream vind je op de website van de gemeenteraad (https://hoorn.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/7677db88-0a61-48f5-90c3-5283c04c5820 ).

Stadhuis Hoorn Stadhuis Hoorn