Marilene Streefland versterkt bestuur van fusieschool Talland College

06-06-2024

HOORNGIDS HOORN/REGIO | Marilene Streefland is benoemd tot lid van het College van Bestuur van de fusieorganisatie van het Horizon College en het Regio College. Deze twee scholen gaan vanaf 1 augustus verder als Talland College en willen samen een breed en toekomstgericht aanbod van mbo-onderwijs bieden in West-Friesland, Zaanstreek-Waterland en Noord-Kennemerland.

Nieuwe Bestuursstructuur

Marilene Streefland begint op 10 juni en vormt samen met Omar Ramadan, die eind februari begon als voorzitter, het nieuwe College van Bestuur. Met de komst van Streefland en Ramadan treden de huidige bestuurders Bernard Fransen en Max Hoefeijzers voor de start van het nieuwe schooljaar terug.

Ervaring in het MBO

Streefland (54) heeft veel ervaring in het onderwijs. De afgelopen vier jaar was zij voorzitter van het College van Bestuur van het Mediacollege Amsterdam. Ze kent het middelbaar beroepsonderwijs goed en is op de hoogte van de regionale ontwikkelingen.

Toekomstgericht Onderwijs

Over haar benoeming zegt Streefland: ”Met Talland College staan we aan het begin van een nieuwe periode. Onze uitdaging is om een flexibele onderwijsorganisatie te bouwen die inspeelt op maatschappelijke veranderingen. Ik wil bijdragen aan een gevarieerd onderwijsaanbod dat aansluit op de regionale arbeidsmarkt en opleidt voor de banen van de toekomst. Samenwerken met werkgevers en partners is daarbij essentieel.”

Focus op Talentontwikkeling

Talland College heeft ongeveer 17.000 studenten en 1800 medewerkers, verspreid over locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Zaandam. De naam Talland College staat voor de talentontwikkeling van jongeren en volwassenen in Noord-Holland.

Horizon college locatie Hoorn Horizon college locatie Hoorn

Reacties
Reactie: (Bert Putters)
6-6-2024, 10:15
Zo'n bestuur komt niet democratisch to stand. Allemaal old fellow netwerk figuren vanuit de liberale hoek. De hele middelbare school cultuur. opgetuigd door minister Kemenade en voorgezet door de marktwerking is fout. In het verleden had je een gekozen schoolbestuur en een lesgevende directeur , een secretariaat en leerkrachten. Nu gaat het meeste geld naar een opgetuigd management. En blijft er voor het onderwijs niets meer over. Wat ten koste gaat aan het lesprogramma.