8 juni 2024: B-day in Blokker, gratis te bezoeken

04-06-2024

HOORNGIDS REGIO | Na een jaar van voorbereidingen is het dan bijna zover. Op zaterdag 8 juni presenteert Historische vereniging Blokker een groots evenement in het kader van het 60-jarig jubileum van de legendarische optredens van The Beatles. Het wordt een dag boordevol Beatlesactiviteiten en -muziek. Wegens te verwachten drukte, hebben de organisatoren ervoor gekozen om een uur eerder te beginnen met de festiviteiten dan aanvankelijk het plan was. 

Programma
09.50 uur: De vlag wordt gehesen bij het Beatlesmonument.
10.00 uur: Vier Blokkerse Volkswagen Beetles vertrekken voor een rondrit door Ooster- en Westerblokker. Zij starten hun feestelijke rondgang bij het veilinggebouw.
10.00 uur: Opening ‘Beatles in Blokker experience’. In het veilinggebouw is van alles te zien en te beleven.

Filmbeelden
In de afmijnzaal van de veiling worden doorlopend unieke filmbeelden getoond. Men kan hier onder meer genieten van de prachtige film die destijds gemaakt is door Cor Molenaar. Deze film is recent ‘opgedoken’ en geeft een uniek beeld van het gehele Blokker-Festival van 1964.

Beatles in Blokker-Quiz
De veilingkantine doet deze dag dienst als Beatlescafé. Bezoekers kunnen er hun kennis testen door deel te nemen aan de doorlopende ‘Beatles in Blokker-Quiz’. Verder kan met hier terecht voor een hapje en een drankje.

Foto’s en Beatlesmemorabilia
Het veilingkantoor zal worden omgebouwd tot museum. Bezoekers kunnen er genieten van prachtige, niet eerder geëxposeerde fotoseries over het bezoek van The Beatles aan Blokker. Verder wordt er een grote collectie Beatlesmemorabilia tentoongesteld. Deze spullen zijn in bruikleen gegeven door verzamelaars uit het hele land.

Veilinggebouw gratis bezoeken
Het veilinggebouw is gratis te bezoeken tot 16.00 uur.
14.00 uur: De deuren van sportzaal de Brug worden geopend. Voor alle concertbezoekers wordt er een foodplein ingericht op het festivalterrein.
15.00 uur: Aanvang middagconcert van The Cavern Beatles.
18.30  uur: De concertzaal en het foodplein worden afgesloten.
20.00 uur: De concertzaal en het foodplein worden geopend voor het avondconcert.
21.00 uur: Aanvang avondconcert van The Cavern Beatles.
00.30 uur: Afsluiting B-day.

Het avondconcert van The Cavern Beatles uit Liverpool is volledig uitverkocht. Voor het middagconcert zijn nog kaarten verkrijgbaar bij www.historischblokker.nl (http://www.historischblokker.nl) . Historische vereniging Blokker brengt speciaal voor deze gelegenheid een boek uit boordevol informatie over de concerten van The Beatles in Blokker. Op 8 juni is het boek te koop in de afmijnzaal. Het belooft een fantastische, sfeervolle, muzikale dag te worden.

Foto: de organisatoren, van links naar rechts: Gertjan Dekker, Peter Lakeman, Mieke Freij, Barry Jonker, Rene van Santen, Peter Schaper en Marius Bruijns

Beatles monument met organisatie Historisch Blokker Beatles monument met organisatie Historisch Blokker

Reacties
Reactie: (Frits)
9-6-2024, 13:12
Bijzonder hoe dit ene Beatles optreden in 1964 na 60 jaar nog nog nagalmt in Blokker…. ?? ??