ZZWW in gesprek over voortbestaan

Zonder financiële steun geen toekomst

HOORNGIDS HOORN/REGIO | Het bestuur van Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW) is al lange tijd in overleg met wethouders van der Ven (Hoorn) en Nijsingh (Medemblik) over de toekomst van de organisatie. In oktober vorig jaar dienden zij op verzoek van de wethouders een projectvoorstel in, waarop ondanks herhaaldelijk aandringen geen reactie volgde.

Op 28 maart van dit jaar vond er een gesprek plaats met wethouder Nijsingh van Medemblik, waarin de plooien werden gladgestreken. Vervolgens vond ambtelijk overleg plaats over mogelijke subsidies vanuit de IZA-gelden (Integraal Zorg Akkoord). Hierop diende ZZWW een aangepast subsidieverzoek in.

Hoewel de ambtenaren het voorstel complimenteerden, moest het nog verder worden aangescherpt. Dit veroorzaakt spanningen bij ZZWW, dat benadrukt een vrijwilligersorganisatie te zijn en haar energie liever wil richten op het betrekken van West-Friezen bij het zorgbeleid dan op uitgebreide administratieve verantwoordingen.

Om duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden voor financiële ondersteuning op maat, heeft ZZWW op 28 mei de wethouders om een vervolggesprek gevraagd. De uitkomst hiervan blijft afwachten, maar ZZWW hoopt op een positieve afloop.

Wat heeft ZZWW bereikt?

ZZWW heeft de stem van de inwoners van Westfriesland luid en duidelijk laten horen in de media en tijdens gesprekken met gemeentelijke instanties, zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Hierdoor zijn initiatieven ontstaan die de zorg beter afstemmen op de behoeften van de inwoners.

ZZWW heeft onderwerpen onder de aandacht gebracht die anders ondergesneeuwd zouden zijn bij bestuurders en beleidsmakers. Hoewel veranderingen in de zorg vaak tijd kosten, heeft ZZWW in de afgelopen zes jaar aanzienlijke resultaten geboekt. De stichting maakt complexe materie begrijpelijk, creëert bewustwording en ondersteunt de uitvoering van zorgplannen. Meer informatie vindt u in de online brochure (https://h2x-mail.nl/mail/url.php?subid=kpnxgr8g68r8&nstatid=pw69ew98e&info=new9mp6&L=2658&F=H).

Stichting ZZWW Stichting ZZWW