Hoornse Stadsfeesten 2024: een weekend vol cultuur en plezier

'Samen is zo veel leuker!'

HOORNGIDS HOORN | Op 14, 15 en 16 juni 2024 vindt in de binnenstad van Hoorn de jaarlijkse Hoornse Stadsfeesten plaats. Dit gratis festival biedt een breed scala aan activiteiten voor jong en oud, waaronder dans, freestyle rap, schilderen op doek en ligconcerten. Het volledige programma is vanaf 3 juni te vinden op de website hoornsestadsfeesten.nl/blokkenschema (http://www.hoornsestadsfeesten.nl/blokkenschema).

Jongeren centraal

Dit jaar ligt de focus op jongeren. Programmeur Melissa Hoek vertelt: “We willen dat de Hoornse Stadsfeesten voor iedereen iets te bieden hebben.” Samenwerkingen met talenten als stadsdichter Levi Noë, producer Tommie Roos en rapper/fotograaf Jonathan Hoost hebben geleid tot een speciaal programma voor jongeren. Onder de naam ‘Voor De City’ hebben zeven Hoornse talenten een gezamenlijk rapproject opgezet dat zaterdagmiddag op het Kerkplein wordt gepresenteerd. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een open mic freestyle sessie.

Vrijdagavond vindt in de Oosterkerk de populaire Hoornse PoetrySlam plaats, waar inwoners onder begeleiding van Levi Noë een ode aan Hoorn brengen. Op zaterdagmiddag nodigen Niamh McCullough en Susanne Edam van Kunstkantoor Bild schrijvers en bezoekers uit om samen de stad op canvas tot leven te brengen.

Voor ieder wat wils

Naast hiphop biedt het festival veel andere muziekgenres. Tijdens het Next Level Pop Festival, een project van muziekschool Boedijn, treden diverse leerlingen op. Jonge DJ-talenten, zoals Ryan Benoir X Oasis en Onstuimig, verzorgen optredens op verschillende locaties. Techno liefhebbers kunnen op vrijdagavond terecht bij Delirium op het Koepoortsplein. Daarnaast zijn er optredens van singer-songwriters in café Charlies en Hollandse levensliederen in café Barrels. Ook internationale artiesten uit de VS, Brazilië, Oekraïne en Ierland staan op het podium.

Dans en sprookjes

Op zaterdag 15 juni presenteert Stichting LMC een vernieuwd dansprogramma met het concept ‘Crazy 8’s: HipHop Dance Gamified’. Professionele dansers en dansscholen laten hun talent zien. Voor de jongste bezoekers is er op zondag 16 juni de ‘Sprookjes DoeMiddag’ op de Spoorstraat, waar kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten zoals cupcakes versieren, schminken, dansen bij de Silent Disco en genieten van een sprookjesachtige musical.

Karaoke en ligconcerten

De Hoornse Stadskaraoke op vrijdagavond op de Roode Steen is een jaarlijkse traditie. Coördinator Irma van der Lubbe en bandleider Brent Emmerink hebben een gevarieerd repertoire samengesteld, gebaseerd op suggesties van het publiek. Voor wie even wil ontspannen, zijn er zaterdagmiddag vier ligconcerten in het Foreestenhuis.

Tribute bands

Tribute bands zijn dit jaar goed vertegenwoordigd met odes aan grootheden als Taylor Swift, The Beatles, The Rolling Stones, Joni Mitchell, ABBA, Queen en De Dijk.

Samen is zo veel leuker!

Het festival zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van vele vrijwilligers. Het motto ‘Samen is zo veel leuker!’ benadrukt het belang van samenwerken en nieuwe mensen ontmoeten. De Hoornse Stadsfeesten zijn te volgen via Instagram, Facebook en TikTok voor de laatste updates.

Foto’s Hoornse Stadsfeesten: aangeleverd

Foto 1: Kimm Schutte

Foto Stadsfeesten - Kimm Schutte Foto Stadsfeesten - Kimm Schutte
Hoornse Stadsfeesten- Karlijn Sanou Hoornse Stadsfeesten- Karlijn Sanou
Hoornse Stadsfeesten @Arwarnach Hoornse Stadsfeesten @Arwarnach
Hoornse Stadsfeesten -Leila Voet Oosterkerk Hoornse Stadsfeesten -Leila Voet Oosterkerk