Resultaten voetbal 1 en 2 juni [video]

Spirit’30 wint op balsnelheid van Winkel met 3-0

HOORNGIDS REGIO | Spirit’30 wikkelde zondag z’n wedstrijd af tegen Winkel, ook wel bekend als ’De Spreeuwen’. Winkel had de 2e periode gewonnen en het bijzondere was dat kampioen Dirkshorn in beide periodes de 2e plaats bezette. De andere periodetitel ging naar Con Zelo uit Waarland. De derde periode in de vierde klasse A ging naar Victoria O uit Obdam.

Winkel begon de competitie met trainer Rajesh Bishesar uit Heerhugowaard. Hij stond tot het einde van dit seizoen onder contract van Winkel, maar in februari gaf hij aan het seizoen niet af te willen makken. Dit in onderling overleg. Bishesar was een man die veel technische/ tactische trainingen gaf. “Maar spelers willen gewoon trainen en een balletje trappen”, zei een supporter van Winkel. Assistent Ronald Bijvoet, die neef Jeffrey als zijn vertrouweling daarom ook aanvoerder heeft gemaakt, bleek een succescoach te zijn en vandaar de 2e periodetitel. Bishesar wordt overigens de nieuwe trainer van het gedegradeerde Petten.

Winkel bleek in het begin van de wedstrijd tegen Spirit’30 een stugge ploeg om tegen te voetballen. Spirit’30 was de bovenliggende partij, verschafte zichzelf verschillende kansen, maar de goalie van Winkel, Youri Wegman, was zondag niet voor niets naar Hoogkarspel gekomen. Net zoals vorige week waren er opnieuw kansen voor Kenny van Westen, maar een van zijn schoten werd bekwaam overgetikt door Wegman. Aan de andere kan stond Spirit’30-doelman Mike Hoffer ook waakzaam in het doel en hij zag invaller Kenzo Julsing naast schieten. Het duurde tot ver in de eerste helft dat Spirit’30 succes had. Met hulp van een van de verdedigers, die de bal van richting deed veranderen, ging de bal over doelman Wegman: 1-0. Niet veel later was het rust.

Tweede helft
Na rust speelde Spirit’30 naar hun favoriete doel: richting kantine, waar veel supporters op het terras stonden. En dit was ook duidelijk te merken in het spel van Spirit’30. Na enkele minuten in de tweede helft was het raak. Twan Grooteman werd goed aangespeeld en hij schoot de bal buiten het bereik van doelman Youri Wegman: 2-0. Winkel koos daarna massaal de aanval en kwam soms heel dichtbij de 2-1, maar zoals gezegd, stompte of pakte Hoffer de bal, voordat Winkel gevaarlijk werd. Kenny van Westen had net als medespelers van Spirit’30, een kans, maar het bleef 2-0. Kenny van Westen kreeg last van zijn hamstring en werd vervangen door de jeugdige 18-jarige Thijs Numan. Deze laatste was niet altijd gelukkig met zijn acties. Echter in de 75e minuut wel en speelde hij de bal goed breed naar invaller Niek Botman, die maar een hoek uit te zoeken had: 3-0. Winkel probeerde het nog wel maar tot een doelpunt kwam het niet.
Hans Valk van Spirit’30 was heel gelukkig met deze overwinning. Zo ook Twan Grooteman. Hij stopt na deze promotie/degradatiewedstrijden. Volgende week wacht Con Zelo in Waarland en wordt die klip ook genomen, dan wacht de winnaar van het duel DWOW-Hollandia T.

Verslag en foto: Bert Putters
=================================================================================
De Meern - Westfriezen 3-0
Spartanen - vv Bergen 4-2
Swift - VVW 6-2
Spirit’30 - Winkel 3-0
NEO - De Zouaven 1-0
RKEDO - De Rijp 3-2
Sint Boys (St Maarten) - MOC 2-2 (3-4)