Voor Westfriezen nog drie stappen te gaan [video interview]

2e klasser SV Nieuw Utrecht werd met 3-2 aan de kant gezet

HOORNGIDS HOORN | De eerste periode/degradatiewedstrijd is door Westfriezen op eigen veld in hun voordeel beslist. SV Nieuw Utrecht, waarin voetballers met een Turkse/Surinaamse achtergrond spelen, heeft een periodetitel behaald in de eerste periode. 

Het ging bij aanvang van het seizoen voorbeeldig met de Utrechtenaren, totdat trainer/coach Azzadine Al Harchaoui met Marokkaanse roots er plotseling mee stopte. Dit deden ook een aantal spelers. Daarna ging het bergafwaarts met de club. Onder de nieuwe trainer Tarik Divarci dreigden zij te moeten spelen voor degradatie naar de derde klasse. Zover kwam het niet nadat Azzadine Al Harchaoui het stokje weer overnam. Ook kwamen enkele spelers weer terug in het 1e team, waarmee de laatste twee wedstrijden winnend werden afgesloten. De club eindigde daardoor op de 8e plaats, net boven de promotie/degradatielijn in de 2e klasse B van het zaterdagvoetbal. 

Omdat Westfriezen verloor van Meervogels’31 afgelopen zondag mochten niet zij, maar SVA de eerste ronde overslaan. Er was woensdagavond veel publiek op deze wedstrijd afgekomen. Ook veel meegereisde supporters uit Utrecht. Westfriezen begon voortvarend en dit resulteerde in een bal op de lat van Max Broers, die vaak aan de basis stond van meer gevaarlijke situaties voor het doel van SV Nieuw Utrecht. Toch waren de de veelal klein van stuk zijnde spelers van de club uit Utrecht veel beweeglijker dan de bonkige lange spelers van Westfriezen. Wat wel opviel was dat de internationale zaalvoetbalspeler Ismail Ouaddouh vaak werd aangespeeld en dan de bal ook vaak pasklaar neerlegde voor zijn medespelers. Dit resulteerde in een paar gevaarlijke doelpogingen op het doel van invaller Denny Knol. Hij verving tegen Meervogels’31 en ook nu de geblesseerde Luuk van Amstel, die donderdag weer voor een onderzoek van zijn pols naar het ziekenhuis gaat. Op het optreden van Denny Knol valt niets af te dingen. Hij kweet zich voortreffelijk van zijn taak. De eerste twintig minuten was Westfriezen heer en meester op het middenveld en speelde als een hecht team. De individuele capaciteiten van de spelers van SV Nieuw Utrecht waren een lust voor het oog, maar als team kwamen zij tekort. Na een paar aanvallen op het doel van Simohmed el Hadouchi was al duidelijk dat deze doelman niet altijd klemvast was. In de 23e minuut was het eindelijk prijs voor Westfriezen en was het nu wel raak voor Max Broers. Zijn kopbal belandde in het doel: 1-0. Iets later probeerde Pieter Koopman het nog over grote afstand, maar zijn bal ging over de doelman en het doel van SV Nieuw Utrecht. 
In de 42e minuut werd opnieuw Ismail Ouaddouh aangespeeld en een assist op zijn teamgenoot Serdar Akkanat resulteerde in een doelpunt voor SV Nieuwe Utrecht: 1-1. Dit was ook de ruststand. Menigeen begon gelijk te bladeren in het programmaboekje om te lezen dat er bij een gelijke stand twee keer een kwartier werd verlengd en daarna strafschoppen. Gelukkig kwam het niet zover. 


Tweede helft
Door goed werk van Dennis Knol kwam de ploeg uit Utrecht niet tot scoren. Dit deed Westfriezen wel. Uit een hoekschop werd de bal wel eerst weggewerkt, maar daarna ingeschoten. De doelman hield de bal wel tegen, echter niet klemvast. Mitchell Gieltjes schoot de rebound langs doelman Hadouchi: 2-1. Aanvoerder Gieltjes vierde deze treffer ook met het publiek, dät achter het doel stond. Het feest was nog niet eens voorbij toen er een identieke situatie ontstond. Nu was het Pieter Koopman die raak schoot: 3-1. Joep Groen wisselde o.a. Pieter Koopman. Hierdoor verzwakte enigszins het team van de ploeg uit Zwaag. waardoor SV  Nieuw Utrecht met een frommeldoelpunt de stand in de extra tijd naar 3-2 kon tillen. Enkele minuten daarna maakte de uitstekend leidende scheidsrechter Marcel Roeleveld uit Vinkeveen een einde aan deze eerste hobbel voor Westfriezen. Hij gaf slechts één gele kaart in deze sportieve wedstrijd. Zaterdag wacht eerste klasser De Meern en als die klip ook wordt omzeild zou het zomaar kunnen dat KFC en/of in de laatste beslissende finale SVA de tegenstander op neutraal terrein gaat zijn. “We krijgen in het nieuwe seizoen een aantal leuke en goede spelers erbij”, zei de trotse praeses van Westfriezen, Nico Bennis. “Namen kan ik nog niet geven.” 

Verslag: Bert Putters

Westfriezen - SV Utrecht 29 mei 2024 Westfriezen - SV Utrecht 29 mei 2024