Flat Zuiderkruisstraat volledig gesloopt

18-05-2024

HOORNGIDS HOORN | Sloopbedrijf Arie Hollenberg heeft vandaag voor de laatste maal de slopershamer gehanteerd in de Zuiderkruisstraat in de Grote Waal te Hoorn. Het voormalige flatgebouw waar in de loop der jaren duizenden mensen hebben gewoond en een bezoek hebben gebracht is met de grond gelijk gemaakt. Wat rest zijn de nog af te voeren brokken puin.

Met de definitieve sloop zijn 42 woningen en 6 garageboxen verdwenen. Intermaris zal niet op dezelfde plek woningbouw verrichten. Als onderdeel van het nieuwbouwgebied Pelmolenpad zullen op termijn 121 energiezuinige socialehuurappartementen worden gebouwd.

Ontwikkeling
Het Pelmolenpad is momenteel nog een groot parkeerterrein, waaraan de flat van de Zuiderkruisstraat grensde. Samen met de gemeente Hoorn en een projectontwikkelaar zijn door Intermaris overeenkomsten getekend voor de ontwikkeling van het nieuwbouwgebied Pelmolenpad. Als alles volgens planning verloopt levert de woningcorporatie in juli van dit jaar de grond aan de Zuiderkruisstraat in aan de gemeente Hoorn. In ruil hiervoor worden er in het nieuwbouwgebied Pelmolenpad 121 energiezuinige socialehuurappartementen voor teruggebouwd. Dit zijn twee- en driekamerappartementen.
Naar verwachting zijn de nieuwe huurappartementen klaar tussen 2025 en 2029. De energiezuinige socialehuurappartementen komen op verschillende plekken én in verschillende woongebouwen in het nieuwbouwgebied Pelmolenpad.

Zuiderkruisstraat april 2024 Zuiderkruisstraat april 2024
Zuiderkruisstraat 18 mei 2024 's morgens Zuiderkruisstraat 18 mei 2024 's morgens
Zuiderkruisstraat 18 mei 2024 's middags Zuiderkruisstraat 18 mei 2024 's middags