Groene toekomst Julianapark verzekerd [gesprek met wethouder Bennis]

Raadsvergadering 14 mei

HOORNGIDS POLITIEK – VERSLAG PETER URSEM | De groene toekomst van het Julianapark is goeddeels gewaarborgd door afspraken die nu zijn vastgelegd. Een adviesgroep bestaande uit vertegenwoordigers van gebruikers , belanghebbenden en de gemeente zal betrokken worden bij alle nieuwe ontwikkelingen. Uitgangspunt is het principe ‘nee, tenzij’.

Het aantal te organiseren evenementen in het park blijft beperkt en afwijken kan slechts gebeuren na raadpleging van de adviesgroep. Het toekomstplan wordt als prioriteit opgenomen in de Groenvisie voor de eerstkomende bestuursperiode. De burgerinitiatiefgroep die bij het overleg actief was heeft instemming geuit en hoopt deel te mogen uitmaken van de adviesgroep.

De fractiewoordvoerders kunnen in grote lijnen instemmen met het voorstel. Op sommige punten wil men wat meer invulling horen. De woorden ‘zoveel mogelijk’, ‘nee, ten zij’ en ‘uitzonderingen’ worden als niet erg precies ervaren. De voorgeschiedenis van het voorstel is voor een paar fracties niet een fraai verhaal. Veel lovende woorden werden uitgesproken over de inbreng van de burgerinitiatiefgroep.

Gesprek met wethouder Dick Bennis over het Julianapark:
LUISTEREN NAAR HET INTERVIEW (3.54 min.) (https://www.hoorn-online.nl/interview/Gesprek met Dick Bennis over Julianapark 2024-05-14.mp3)

Wethouder Dick Bennis is verheugd dat er algemene instemming bestaat. De weg ernaartoe was wat hobbeling, geeft hij toe. Ook hij prijst de inzet van de initiatiefgroep. Het oude skatepark zal worden weggehaald en er komt groen voor in de plaats. Over de invulling van de adviesgroep moet nog even nagedacht worden. Hij wil daar vertegenwoordigers van veel gebruikersgroepen in hebben. Hij noemt het een vooruitgeschoven post om te bezien wat er met het park gedaan dient te worden.

Over het beleid rond de evenementen kan wethouder René Assendelft meer zeggen. Hij zegt toe dat in de toekomst het beleid over evenementen ook door de raad zal worden getoetst. Het voorstel krijgt wel de unanieme instemming van de raad.

Foto en audio: Peter Ursem

Wethouder Dick Bennis over het Julianapark_ Wethouder Dick Bennis over het Julianapark_