Resultaten voetbal 11 en 12 mei [video]

Sint George kampioen na gelijkspel tegen De Valken

Always Forward – DWB 4–3

Always Forward heeft in de 24e speelronde van de competitie de aan het kampioensfeest voorafgaande thuiswedstrijd tegen DWB gewonnen. Dat gebeurde met de in het licht van de resultaten in het lopende seizoen opvallende cijfers 4 – 3, waarmee de ploeg uit De Weere, die op papier nog kans had op het behalen van de derde periodetitel, het totale aantal tegentreffers dat de thuisploeg tot nu toe incasseerde met bijna 50 % deed toenemen.

Bij de entree van beide ploegen op het veld vormden de spelers en technische staf van DWB heel sportief en sympathiek een erehaag bij wijze van huldeblijk voor hun collega’s van Always Forward. Daarmee hield de bereidheid van de mannen uit De Weere om mee te werken aan een aan het kampioensfeest voorafgaande soepele overwinning en huldiging voor de thuisploeg uiteraard wel op. Dat werd in de beginfase van de wedstrijd al duidelijk, want de bezoekers namen in de vierde minuut de leiding. Nadat de bal bij een hoekschop voor DWB was weggewerkt, werd de aanval nieuw leven ingeblazen. Uiteindelijk werd de vrijstaande linkerspits in stelling gebracht en die knalde diagonaal binnen (0–1).
Always Forward antwoordde met een vrije trap van Nick Bot, genomen op zo’n 35 meter van het DWB-doel, die een prooi werd voor de keeper en een mooie aanval waarbij de voorzet van Daimy Mac Donald voor het doel langs ging zonder dat iemand de bal kon raken. Hicham Uad forceerde een corner op rechts, waaruit drie schoten voortkwamen, die alle afstuitten op lichamen in het drukbevolkte doelgebied.
In de 12 minuut bleef een gevaarlijke steekbal van rechts net buiten bereik van een vrij voor Forward-doelman Niels Post opduikende spits van de bezoekers. Na een kwartier spelen kwam Always Forward op gelijke hoogte. Een dieptepass van Jeffrey de Moel bereikte Daimy Mac Donald, die zich met enkele kap- en schijnbewegingen in schietpositie manoeuvreerde en vervolgens raak schoot (1–1). In de volgende minuut probeerde Joost Ruttenberg met een krullende voorzet Daimy Mac Donald opnieuw in scoringspositie te brengen, maar de DWB-doelman kon de bal nog net onderscheppen. Enkele minuten later pikte Jeffrey de Moel de bal op de speelhelft van DWB op en vuurde een afstandsschot af dat de doelman van de bezoekers tot hoekschop verwerkte. Via Joeri Kerkhoven en nog een Forward-been dreigde de bal hieruit in het doel te belanden, maar op de doellijn wist een verdediger dat te voorkomen. Uit een volgende corner kopte Cemil Zaal de bal van voorbij de tweede paal terug voor het doel, maar die was iets te hoog om ingekopt te kunnen worden. In de 24e minuut, pal voor de wegens de hoge temperatuur ingelaste drinkpauze, bereikte Terence Alberg Daimy Mac Donald, die een verdediger passeerde, maar door de ‘laatste man’ van DWB ten koste van een hoekschop de doorgang nog net werd belemmerd.
Na een klein halfuur spelen leverde een Forward-aanval via Terence Alberg en Hicham Uad een scherpe voorzet op, waarbij er voor het doel helaas geen spits aanwezig was om voor afronding te zorgen.
In de fase na Forwards gelijkmaker had de wedstrijd zich vrijwel volledig op de DWB-speelhelft afgespeeld, maar bij de eerste de beste uitbraak, in de 37 minuut, kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Lucas Laan was als eerste bij een diepe pass door het centrum, maar toen de bal hoog opstuitte slaagde een spits van de bezoekers erin zich tussen hem en de bal in te wurmen, waarna hij op Niels Post af kon gaan en zijn ploeg naar de tweede voorsprong van de dag schoot (1–2).
In de slotfase van de eerste helft richtte Cemil Zaal zijn kopbal uit een vrije trap van Hicham Uad iets te hoog en verwerkte de DWB-doelman een vrije trap van Jeffrey de Moel. Een minuut later ging een indraaiende voorzet van dezelfde Jeffrey de Moel net aan Daimy Mac Donald en Joost Ruttenberg voorbij. Het slotakkoord van het eerste bedrijf betrof een vrije trap voor de bezoekers, waaruit de bal langs het doel van Niels Post werd gekopt.

In de tweede helft verschenen Tom Hoeve en Mick v.d. Gulik binnen de lijnen voor Joost Ruttenberg en Hicham Uad. De wedstrijd ontwikkelde zich tot een waar beleg van de DWB-veste met als vrijwel enige onderbreking een gevaarlijke uitbraak in de 49e minuut, toen een spits van de bezoekers vrij af kon gaan op de uitgelopen Niels Post, die de inzet knap pareerde. Bij een diepe pass van Nick Bot op Daimy Mac Donald deed zijn collega aan de overkant van het veld hetzelfde. De DWB-doelman greep ook goed in bij een voorzet uit een langdurige, door Tom Hoeve en Nick Bot fraai opgezette aanval. In de 57e minuut stuitte een voorzet van Terence Alberg af op een DWB-lichaam, waarna Tom Hoeve als eerste de bal bereikte. Met zijn trekbal bracht hij Daimy Mac Donald in stelling, maar die deed zijn inzet royaal over de lat verdwijnen. Even later brak Lucas Laan na een combinatie met Nick Bot en het passeren van een verdediger op links door, waarna de doelman van de bezoekers zijn harde vleugelschot knap verwerkte.
Na een uur spelen kwam Danilo v.d. Woude in het veld voor Jeffrey de Moel. Hij begon zijn optreden met een kopbal uit een voorzet van Tom Hoeve, waarbij de bal helaas voor het doel langs ging. Drie minuten later kwam de tweede gelijkmaker wel op het scorebord. Uit een inworp bracht Cemil Zaal de bal met een pass in het DWB-strafschopgebied, waar die via een verdediger voor de voeten van Daimy Mac Donald belandde. Hij vuurde onmiddellijk een hard schot af dat hoog tegen het net belandde (2–2). In de volgende minuut combineerden Lucas Laan en Mick v.d. Gulik op links en uit de voorzet bracht Daimy Mac Donald met een fraai schot zijn ploeg op voorsprong (3–2) en voltooide hij tevens zijn hattrick.
Het offensief van Always Forward hield aan. Nick Bot besloot een prachtige combinatie door het centrum met een schot, dat op een DWB-lichaam afstuitte. Gilles Duiveman Mac Ewan trok na een goede verdedigende ingreep naar voren en bereikte na een knappe actie Nick Bot die al even knap de bal met een kopbal bij de in scoringspositie verkerende Daimy Mac Donald bezorgde, maar de doelman voorkwam met een prima redding een vierde treffer. Even later maakte Terence Alberg plaats voor Jurgen Adamus. Met zijn eerste actie leverde Jurgen Adamus een indraaiende voorzet af, die de inleiding werd tot een mooie, met diverse hakballetjes gelardeerde Forward-aanval, die besloten werd met een door Daimy Mac Donald vanaf de rand van strafschopgebied afgevuurd schot dat langs de verkeerde kant van de paal verdween.
Na de drinkpauze werd een inzet van Nick Bot door een verdediger van de doellijn gehaald. Even later kreeg Daimy Mac Donald kramp en hij mocht het speelveld verlaten. Patrick Tap kwam voor hem in het veld. In de 80e minuut leverde Lucas Laan van links een voorzet af. De doelman probeerde vergeefs de bal tussen diverse opspringende spelers te vangen, waarna Tom Hoeve (weer) als eerste de bal bereikte. Met een fraaie omhaal verdubbelde hij de voorsprong van zijn ploeg (4–2). Dat doelpunt bleek later nodig te zijn geweest voor de overwinning, want nadat de bezoekers nog enkele voorzetten van Lucas Laan en van Tom Hoeve, na een fraaie combinatie met Jurgen Adamus en Joeri Kerkhoven, hadden weggewerkt, persten zij er nog een slotoffensief uit. Niels Post werd aan het werk gezet bij een afstandsschot en een iets te opportunistische vrije trap vanaf de eigen spelhelft. In de eerste minuut van de toegevoegde speeltijd kreeg DWB opnieuw een vrije trap, deze keer op zo’n 30 meter van het Forward-doel. De schutter van dienst joeg de bal met raketsnelheid in de uiterste hoek van het doel (4–3). Forwards laatste aanval van de wedstrijd betrof een mooie actie van Lucas Laan op links, met daarin verwerkt een 1–2-combinatie met Nick Bot, die hij afrondde met een schot dat een corner opleverde. Daarna kwamen de bezoekers nog bijna op gelijke hoogte, toen de bal uit een inworp terecht kwam bij een op de rand van het strafschopgebied staande spits, die met een omhaal de lat boven Niels Post teisterde.
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hoeksta kon de huldiging van de kampioenen beginnen. Voorzitter Mark Luiken riep de technische en medische staf – Egidio Oude Groen, Jeroen van Giersbergen, René Zaal, André Husmann en Hélène van Rooij op voor een rondje applaus, waarna alle spelers die in dit seizoen tot de A-selectie behoorden /zijn gaan behoren (met uitzondering uiteraard van de nog op Bali verblijvende Floris Coffeng) inclusief de diverse malen opgeroepen Sander Bol van Forward 2 in de volgorde van hun rugnummers mochten komen opdraven, met als uitzondering daarop de als laatste opgeroepen aanvoerder Cemil Zaal. Namens de gemeente Hoorn was ter felicitatie de in het voetbal zeer goed ingevoerde wethouder van sportzaken Bennis aanwezig, die voor alle betrokkenen een blijvende herinnering in de vorm van een drinkbus had meegenomen. Daarna kon het kampioensfeest beginnen, dat nog fiks wat uren zou duren.

Always Forward – DWB 4–3 (1–2).  4, 0–1; 15, Mac Donald 1–1; 33, 1–2; 63, Mac Donald 2–2; 64, Mac Donald 3–2; 80, Hoeve 4–2; 90+1, 4–3.
Always Forward: Niels Post, Terence Alberg (68, Jurgen Adamus), Gilles Duiveman McEwan, Cemil Zaal, Lucas Laan, Joeri Kerkhoven, Nick Bot, Jeffrey de Moel (60, Danilo v.d. Woude), Hicham Uad (46, Mick v.d. Gulik), Daimy Mac Donald (78, Patrick Tap) en Joost Ruttenberg (46, Tom Hoeve).

Verslag: Hans Smit
=================================================================================
SV Enkhuizen won met enig overwicht na rust van Hollandia T.

Op sportpark Immerhorn in Enkhuizen wikkelden SV Enkhuizen en het uit Tuitjenhorn afkomstige Hollandia T. hun wedstrijd af in de 3e klasse A. Veel stond er niet op het spel, maar dat had geen invloed op de strijdlust op het veld, ondanks de warmte. De thuisclub wist de drie punten te behouden en eindigde de wedstrijd met een 3-1 overwinning.

Jordy Hoorn was de gevaarlijkste man van Hollandia T. Hij was een handenbinder voor de verdediging van SV Enkhuizen. Hij had ook de eerste kans, maar zag zijn bal gestopt door doelman Robbin van Graven. Aan de andere kant was er ook gelijk een mooie bal op het doel van Martijn Veldboer. Over enige afstand probeerde Bryan Kaagman een schot op doel (of was het een verkeerde voorzet?).

De doelman hoefde de bal niet aan te raken, maar viel wel hard tegen de paal. Hollandia Tuitjenhorn wist vaak verrassend door de verdediging te spelen. Ook Joep Klijbroek van Hollandia T. sneed door de verdediging van SV Enkhuizen, maar ook zijn doelpoging werd onschadelijk gemaakt. Ondanks de fanatiek aanwijzingen van coach Jeffrey Androg, hij heeft nog een jaar bijgetekend bij Hollandia T., waren er wel kansen maar deze werden niet afgerond tot een doelpunt. SV Enkhuizen kreeg het moeilijk mede door het neerleggen van Jordy Hoorn in het strafschopgebied van Hollandia T. Hij omspeelde Bryan Dammers van SV Enkhuizen en die kon niet anders doen dan hem neerleggen. “Strafschop”, was het oordeel van de scheidsrechter. Een ongeschreven wet luidt dat het slachtoffer deze nooit zelf neemt. Maar Jordy Hoorn deed dit wel.  Zijn bal ging over het doel. Weg kans.
Enige tijd later had dezelfde speler wel een mogelijkheid. In de 20e minuut lepelde hij de bal over enige afstand op het doel van Robbin van Graven. Deze stond iets te ver voor zijn doel, hetgeen de 0-1 betekende. SV Enkhuizen grossierde in hoekschoppen, maar de bal viel elke keer verkeerd. Maar in de 26e minuut was het raak. In een kluwen van spelers raakte Sonny Pronk de bal op de goede manier: 1-1. SV Enkhuizen bleef daarna proberen de score uit te breiden, maar doelman Veldboer stond paraat. Ook probeerde Enkhuizen nog een Maradonna doelpunt te maken met de hand. De goed leidende scheidrechter Theo Groot zag de overtreding. Rust 1-1.

De tweede helft kende aanvankelijk weinig hoogtepunten. Of het zou de snelle onderbreking moeten zijn geweest van scheidsrechter Groot, die de spelers naar de kant stuurde voor een drinkpauze. Het was behoorlijk warm, mede door het kunstgras. Daarna werd de strijd weer hervat. Regelmatig moest doelman Robbin van Graven van SV Enkhuizen handelend optreden, maar ook zijn collega aan de andere kant had geen makkelijke middag. Bij de zoveelste hoekschop in de 65e minuut van de zich voortslepende wedstrijd was het eindelijk raak. In een kluwen van spelers viel de bal goed voor de voeten van Robin Dols: 2-1. Hollandia T probeerde terug te komen om de gelijkmaker te scoren, maar het lukte niet. Ondanks de grote hoeveelheid hoekschoppen. Ook ging Hollandia T 1-op-1 spelen en daardoor ontstonden gaten in de verdediging. SV Enkhuizen profiteerde daar optimaal van en Brett Schoonenberg schoot over grote afstand de 3-1 binnen.

Verslag en foto: Bert Putters

Sint George heeft het kampioenschap weten te behalen in de 4e klasse B.  Succestrainer Frank Knijn en zijn team hadden aan een puntje genoeg om zich kampioen te kunnen noemen, hetgeen in een tumultueuze wedstrijd in de laatste minuten ook lukte. Maar daar zag het aanvankelijk niet naar uit.

De Valken kwam op een 0-1 voorsprong door Jan Caspers, waarna Sint George nog voor rust de gelijkmaker wist te maken. Na rust was het wederom De Valken dat via Michael Helfensteijn wist te scoren, waarbij mogelijk Twan van Dulmen de bal nog raakte: 1-2. Landurig bleef deze stand op het scorebord te zien en wat volgde was een knotsgek slot, waarbij maar liefst vier rode kaarten werden getrokken.
Verslaggever Ron Laan van De Valken meldde als volgt:
Er is veel om over na te praten, genoeg stof voor discussie, zelfs nog genoeg om het er in Venhuizen met de Pinksterkermis over te hebben. Als de scheidsrechter geen rood maar geel zou hebben gegeven aan Lorenzo van de Beek die naar de bal gleed terwijl de Sint George-verdediger dat met dezelfde overgave deed, dan was er waarschijnlijk geen enkele rode kaart getrokken. Een hard duel, maar wel van beide kanten. Van het een kwam vervolgens het ander. Tim Stammes moest van het veld na een ogenschijnlijk correcte ingreep die de scheidsrechter van zeer grote afstand halverwege het veld beoordeelde als penalty. Keeper Joost Volten keerde de strafschop en had nog veel meer topreddingen. Maar helaas voor De Valken moest de doelman bij een redding buiten de zestien wegens hands ook van het veld. En dat terwijl kort ervoor sprake was van buitenspel waarbij de scheidsrechter het vlagsignaal negeerde. Dat soort dingen, en bovendien nog rood voor coach Remco Wachter omdat hij in het veld stond, terwijl het spel voor een blessurebehandeling stil lag.
En dat allemaal terwijl de wedstrijd steeds meer een titanenstrijd was geworden. Een spannend schouwspel. Vlak voor tijd volgde de kampioenstreffer, met een een hoofdrol voor de keeper, die mee naar voren was gekomen en met het hoofd wist te scoren.
Niet veel later floot de scheidsrechter af en barstte het feest los op het naast de kermis gelegen hoofdveld.
Zwaluwen’30 kan de competitie 2023-2024 rustig uitspelen door winst op EVC in Edam (1-2)

Nog twee wedstrijden te gaan in het competitiejaar 2023-2024 voor Zwaluwen’30. Nog uit naar OSV in Oostzaan en nog thuis tegen Olympia Haarlem. Voor Zwaluwen’30 staat er hoegenaamd niets meer op het spel. De afstand naar de nacompetitieplaatsen onderaan zowel als bovenaan zijn voldoende ver weg om ontspannen de competitie uit te spelen.

Voor EVC, met aan het roer oud-Zwaluwen’30-speler Ricardo Appelman, stond er nog veel op het spel. Zij proberen niet rechtstreeks te degraderen, maar hun huid nog te redden via een nacompetitieplaats. Zij dienen dan AFC en OSV nog te achterhalen. De wedstrijd begon met een minuut stilte in verband met het overlijden van Gouden Zwaluw-draagster Henny Marx.

In de eerste helft gebeurde er nagenoeg niets vermeldenswaard voor de doelen van EVC en Zwaluwen’30. Veel middenveldspel en weinig spectaculairs richting 16-metergebied. Zwaluwen’30 was wel het meest aanvallende team, terwijl EVC het spel op zich liet afkomen. Eerst in de 33e minuut een dreigende actie vanuit Zwaluwen’30. Jerven Devid liet een bal te ver weg springen om echt gevaarlijk te worden. In de 42e minuut ging een vrije bal vanaf links voorlangs het EVC-doel zonder dat iemand de bal kon beroeren. In de 44e minuut probeerde Samet Cetin een bal in de draai in de bovenhoek te plaatsen. Doelman Roy Bakker wist deze bal te stoppen.

In de tweede helft begonnen beide teams met een onveranderde opstelling. EVC kwam goed uit de kleedkamer en zette Zwaluwen’30 onder druk. Enkele corners veroorzaakten veel onrust in het zestienmetergebied. In de 48e minuut kon een goed ingeschoten bal uit een corner met moeite worden geblokt door de Zwaluwen’30-verdediging. Na 10 minuten in de tweede helft kon Zwaluwen’30 zich ontworstelen aan de druk van EVC en kwam het ook zelf weer aan aanvallen toe. Jorg Ooievaar schoot strak op doel, maar de doelman wist deze bal te controleren. In de 58e minuut een Zwaluwen’30-doelpunt. Een teruggetrokken bal werd prima ingeschoten met een EVC-er op de doellijn. Echter de assistent-scheidsrechter had het anders gezien en vlagde voor buitenspel. De scheidsrechter volgde het vlagsignaal van zijn assistent, dus geen goal.
In de 60e minuut enkele wissels bij Zwaluwen’30: Jim en Thom Nelen kwamen voor Roy Honing en Anthony Sabajo. Een minuut later een kans voor Jerven Devid; een geblokt schot van hem viel precies in de armen van de doelman. In de 66e minuut kwam Zwaluwen’30 op een 0-1 voorsprong. De goed ingevallen Jim Nelen wist Jorg Ooievaar te bereiken, die op de rand van de zestien wel raad wist met deze bal. Met een strak schot in de linkerbenedenhoek liet hij de doelman van EVC kansloos. Enkele minuten later was het alweer 1-1. Een misverstand tussen Thom Nelen en doelman Robin Blaak (voor wie is deze bal?) zorgde ervoor dat de bal eenvoudig kon worden binnengeschoten door een EVC-aanvaller.
De kansen in het laatste kwartier voor Zwaluwen’30 waren talrijk. Vooral door het voorbereidende werk van Jim Nelen. Een actie van hem kon niet worden gecontroleerd door de doelman van EVC. De terugspringende bal werd van dichtbij hoog overgeschoten door Samet Cetin. In de 83e minuut wist Leon Schipper de bal prima te controleren in de zestien en Jerven Devid te bereiken. Hij vond het gaatje voor de voorsprong van 1-2. Dioavaris Balentina en Bekir Kadioglu kwamen in de  84e minuut nog in het veld voor Davey Jansen en Jerven Devid. In de 84e minuut kon Samet Cetin van dichtbij de doelman van EVC niet passeren. De bal eindigde tegen de paal. In de laatste vijf minuten moest Zwaluwen’30 nog oppassen. Een opportunistisch spelend EVC speelde voor haar laatste kans. Een vrije trap, rand zestienmetergebied, zorgde nog voor een verhoogde hartslag aan Zwaluwen’30-kant. De bal werd via de muur weggewerkt, waarna de scheidsrechter voor de laatste maal floot. Een hele nuttige overwinning voor Zwaluwen’30 in het Edamse.

Opstelling: Robin Blaak, Bilal el Guennouni, Kayra Kaplan, Calvin den Boer, Davey Jansen (84e, Bekir Kadioglu), Samet Cetin, Leon Schipper, Jorg Ooievaar, Jerven Devid (84e, Diovaris Balentina), Roy Honingh (60e, Jim Nelen), Anthony Sabajo (60e, Thom Nelen). Overige wissels: Lasse Pioch, Sonny Punt en Jarie Koning.

Verslag: Leo van der Voort

AFC (zat.) – Always Forward (zat.) 0–7

Always Forward (zat.) heeft zaterdag in Amsterdam op sportpark Goed Genoeg tegen het zaterdagteam van AFC zijn grootste zege in het lopende seizoen geboekt (afgezien van de geschrapte 8–0 tegen het uit de competitie teruggetrokken KHFC). De teller hield op bij zeven en de spelers hechtten ook veel waarde aan de nul die achter werd gehouden, want dat gebeurde pas voor de eerste maal sinds de 0–4 overwinning in november bij Monnickendam, tot nu toe de winstpartij met het grootste verschil.

Gegeven zijn plaats op de ranglijst kon AFC de drie op het spel staande punten uitstekend gebruiken. Hoewel de nacompetitie voor degradatie naar de derde klasse niet meer te ontlopen is, moet de ploeg om rechtstreekse degradatie te voorkomen wel hekkensluiter EVC voor te zien blijven en de voorsprong op de Edammers bedraagt slechts één punt. De hoofdstedelingen maakten echter allerminst de indruk alles uit de kast te willen halen om koste wat het kost de punten in de wacht te slepen. Wellicht mede gehinderd door de plotselinge omslag naar het fraaie lenteweer, maakte de ploeg een nogal matte indruk. Always Forward, dat geen direct belang bij de wedstrijd had, werd evenmin gekenmerkt door een tomeloze werkdrift, maar bracht royaal meer kwaliteit binnen de lijnen.
Net als in het vorige seizoen bij OFC werd de wedstrijd gespeeld op het B-veld van de thuisploeg, omdat voor het in een hogere klasse uitkomende zondagteam van de club, in dit geval in de tweede divisie, een thuiswedstrijd tegen een zaterdagploeg (ACV) op het hoofdveld op het programma stond.
In de openingsfase van de wedstrijd zocht de thuisploeg de aanval en binnen enkele minuten waren er twee knappe ingrepen van Darren Johnstone nodig om kansen voor de thuisploeg te voorkomen. Aan de andere kant van het veld werden eerst Kevin van Gasteren, die vaak opvallend veel ruimte kreeg, en even later Boyd Stevens op rechts aangespeeld, waarna beiden hun actie naar binnen besloten met een schot richting korte hoek dat door de AFC-doelman werd gepareerd.
In de 20e minuut kwam Always Forward op voorsprong. Joep Rive bereikte op rechts Kevin van Gasteren die een scherpe, voor het doel langs zeilende voorzet losliet. Vanaf links deed Stefan Schipper vervolgens hetzelfde, waarbij de bal bij de eerste paal door een Amsterdamse verdediger in zijn eigen doel werd gewerkt (0–1). Enkele minuten later rondde Jelle Huitema een Forward-aanval af met een schot dat werd geblokt. De bal belandde bij Boyd Stevens, die na een actie zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. De gevaarlijk ogende aanval die de thuisploeg daarna opzette werd onschadelijk gemaakt door een goede ingreep van Nick de Wit.
Na een klein halfuur spelen veroverde Milco Leijen diep op de speelhelft van AFC de bal. Hij lanceerde Kevin van Gasteren wiens voorzet een hoekschop opleverde. Kevin van Gasteren belastte zichzelf met het nemen ervan en hij bereikte Stefan Schipper, die de 0–2 liet aantekenen.
De volgende dreiging inhoudende aanval van de thuisploeg werd beëindigd door een prima ingreep van Yannick Kuijpers. Vervolgens vond een mooie combinatie van Darren Johnstone met Kevin van Gasteren zijn eindstation bij Joep Rive wiens vanaf de rand van het strafschopgebied afgevuurde schot maar net de juiste richting miste. Kevin van Gasteren zelf werd even later bereikt door een voorzet van Milco Leijen, maar zijn uit moeilijke positie afgeleverde kopbal ging over het doel.
In de 35e minuut bereikte Jelle Huitema met en fraaie, lange pass Yannick Kuijpers op links. De voorzet van de vleugelverdediger ging over Stefan Schipper heen, maar achter hem dook de inlopende Boyd Stevens op en die kopte van dichtbij de derde treffer binnen (0–3).
In de resterende speeltijd van de eerste helft waren een naast het AFC-doel verdwijnende kopbal van Stefan Schipper en twee door resp. de AFC-doelman en een verdediger onderschepte trekballen van Joep Rive richting Stefan Schipper en Milco Leijen de gevaarlijkste momenten van de zijde van de bezoekers. Aan de andere kant van het veld kon Forward-doelman Aron van Loon, dankzij een uitstekende ingreep van Nick de Wit, de bal bij een goede aanval van de thuisploeg eenvoudig oppakken.

In het tweede bedrijf kwamen Dennis van Tricht en Joey Papamelodias binnen de lijnen voor Kevin van Gasteren en Milco Leijen. De opening betrof een met een fraaie pass van Dennis van Tricht begonnen, langdurige Forward-aanval met daarin twee voorzetten van Darren Johnstone en een van Joep Rive, maar uiteindelijk kon de AFC-defensie voor opruiming zorgen. Dat kon niet meer in de 50e minuut toen Boyd Stevens met een prachtige pass op rechts Joey Papamelodias bereikte. Uit zijn voorzet-op-maat werkte Stefan Schipper met een knappe volley de bal in de bovenhoek van het AFC-doel tegen het net (0–4). Vrijwel vanaf de aftrap ontstond de eerste gevaarlijke aanval van de thuisploeg in de tweede helft, die werd afgerond met een langs de korte hoek van Aron van Loons doel verdwijnende inzet. Enkele minuten later leverde Darren Johnstone van rechts een voorzet af. Dennis van Tricht nam de bal aan, Joep Rive nam die over, maar richtte zijn schot helaas te hoog. Een spits van de thuisploeg deed kort daarna hetzelfde na een uitbraak over rechts.
Dennis van Tricht kon in de 63e minuut zijn doelpunt inlopend meepikken toen de in het centrum met de rug naar het doel staande Stefan Schipper bereikt werd die de bal met een breedtepassje panklaar voor hem neerlegde (0–5). Drie minuten later  lanceerde Jelle Huitema Joep Rive die de bal iets te ver voor zich uit speelde, waardoor de AFC-doelman de inzet kon blokken. De aanval ging door en uiteindelijk belandde de bal bij de in kansrijke positie verkerende Boyd Stevens die met zijn tweede treffer de stand naar 0–6 tilde. Enkele minuten later, nadat Jimmy Bouwhuis in het veld gekomen was voor Jelle Huitema, verrichtte de AFC-doelman zijn beste redding van de wedstrijd, nadat hij de bal zelf bij Stefan Schipper had bezorgd. De centrumspits bracht Joey Papamelodias in stelling, maar door diens harde schot uit de bovenhoek te houden maakte de doelman zijn fout goed.
Na langs en naast het Forward-doel verdwijnende schoten van spitsen van de thuisploeg bracht Darren Johnstone met het mooiste doelpunt van de wedstrijd de eindstand op het scorebord. Hij werd op rechts aangespeeld en na de bal te hebben opgevangen knalde hij die met een diagonaal schot in de verre bovenhoek (0–7).
In de slotfase van de wedstrijd plukte Aron van Loon de bal uit een corner van de thuisploeg en stopte hij bij de eerste paal een schot dat een AFC-spits na een knappe solo op zijn doel afvuurde. Tussen deze bedrijven in bereikte aan de andere kant Jouke Huitema met een fraaie pass Darren Johnstone, wiens voorzet door Dennis van Tricht net iets te dun werd geraakt, waardoor de bal voor het doel langs ging.
AFC (zat.) – Always Forward (zat.) 0–7 (0–3). 20, AFC eigen doel 0–1 28, Schipper 0–2; 35, Stevens 0–3; 50, Schipper 0–4; 63, Van Tricht 0–5; 66, Stevens 0–6; 78, Johnstone 0–7.
Always Forward (zat.): Aron van Loon, Darren Johnstone, Jelle Huitema (70, Jimmy Bouwhuis), Nick de Wit, Yannick Kuijpers, Jouke Huitema, Boyd Stevens, Milco Leijen (46, Joey Papamelodias), Kevin van Gasteren (46, Dennis van Tricht), Stefan Schipper en Joep Rive.

HBC - Hollandia 4-0
Always Forward - DWB 4-3
HSV - Westfriezen 3-1
Callantsoog - HSV Sport 5-2
Hauwert’65 - Strandvogels 1-3
Spirit’30 - Spartanen 2-3
Texel’94 - SEW 0-1