Opname ‘De Tafel van Knook’ vanavond online

04-05-2024

HOORNGIDS HOORN | De opnames zijn achter de rug. De gasten zijn weer naar huis. De volledige crew van talkshow De Tafel van Knook blikt terug op een prima verlopen opname op zaterdag 4 mei, die ’s ochtends om klokslag tien uur werd verzorgd vanuit Boek & Boon, het koffiecafé in boekwinkel Stumpel aan het Grote Noord in Hoorn.

Talkshowhost Robert-Jan Knook, de mensen van de techniek, de opnameregistratie en de redactie waren al heel vroeg in touw om te komen tot een perfectie uitzending, met daarin boeiende gasten uit de regio. Het resultaat van de voorbereidingen en de opname is vanavond te zien via verschillende kanalen. We zien de gasten in beeld, die gedetailleerd komen vertellen over uiteenlopende onderwerpen uit de Wesfriese actualiteit. 

Eddy Boom
Tafelgast Eddy Boom, vandaag prominent te zien op de voorpagina van het Noordhollands Dagblad, zat als eerste aan tafel, waarbij hij vertelde over zijn jeugdige ervaringen met de Tweede Wereldoorlog in de naoorlogse jaren bij de aanblik van lege huizen van joodse mensen en de mensen die een rol speelden in zijn opvoeding, waaronder een leraar die uitvoerig inging op datgene wat er zich had afgespeeld gedurende de oorlogsjaren. Vandaag neemt Eddy Boom afscheid als voorzitter van Comité 40-45 Hoorn.

Kholoud Al Mobayed
Oud-wethouder en gemeenteraadslid van de gemeente Hoorn, Kholoud Al Mobayed, met wie vooraf nog werd doorgesproken hoe met name haar voornaam dient te worden uitgesproken (”Ghoeloed”), blikte vooruit op haar toespraak tijdens Dodenherdenking later vandaag en het belang om te blijven gedenken en de vrijheid te koesteren. Als geboren Syrische vrouw weet zij als geen ander dat niet overal ter wereld die vrijheid een vanzelfsprekendheid is.

Monique Bonsen
Monique Bonsen, sinds 2020 burgemeester van buurgemeente Koggenland, ging nader in op het belang van samenwerking tussen de Westfriese gemeenten aangaande de opvang van vluchtelingen. Binnenkort ontvangt haar gemeente de circa 200 vluchtelingen die tot nu toe verblijven in Wervershoof. Ze benadrukte dat het ’gesleep’ met deze mensen van de ene naar de andere opvanglocatie niet haar voorkeur heeft en dat daarom de samenwerking met de andere gemeenten in onze regio zou moeten leiden tot een meer structurele oplossing.

Jessica Visser
Gemeenteraadslid Jessica Visser, sinds twee maanden fractievoorzitter van Hoorn Lokaal als opvolger van John Halsema, kwam de aanwezigen deelgenoot maken van het vele werk dat gepaard gaat met de dossiers waar een lokale politieke partij zich een mening over moet vormen. Ze benadrukte dat het niet eenvoudig is voor een partij die van 1 zetel naar 4 zetels omhoog is geschoten. Dat betekent niet alleen een grote mate van verantwoordelijkheid, maar ook meer praktische zaken, waaronder de invulling van de raadsfractie en commissieleden en bijbehorende taakverdeling. 

Gert Elzinga
Gert Elzinga was volgaarne bereid om te komen vertellen over de komst van The Beatles zestig jaar geleden in het nietige dorpje Blokker. Geen Amsterdam, geen Leeuwarden, geen Den Haag, maar Blokker, tegenwoordig behorend tot de gemeente Hoorn. Hij liet weten waarom The Beatles uitgerekend naar Blokker kwamen om vervolgens te spelen in een veilinghal, waarbij alles was ingericht met groentekistjes: de zitplaatsen, het podium en andere ruimtes. Daarnaast vertelde Gert over de aanstaande viering van ‘Het wonder van Blokker’, zoals het memorabele optreden van The Beatles genoemd wordt tijdens zijn presentaties.

Levi Noë
Stadsdichter Levi Noë verzorgde dit keer de column, een vast onderdeel van De Tafel van Knook. Op geheel eigen wijze slaagde Levi er weer in om gevoelige onderwerpen treffend te beschrijven, hetgeen hoorbaar en zichtbaar leidde tot reacties vanuit het publiek en ook tafelgast Eddy Boom, die op ingetogen wijze blijk gaf van zijn waardering voor onze stadsdichter.

De Tafel van Knook is een gevarieerd programma dat in 35 minuten wordt opgenomen, waarbij de techniek wordt verzorgd door HoornStudio. De uitzending is vanaf 20.15 uur vandaag online te zien op het tv-kanaal van Weeff, via HoornRadio en Van Hoorn Zeggen en zal worden gedeeld op social media, waaronder de facebookgroepen Hoornse Verhalen, Mensen en Foto’s en Nieuws uit Hoorn.

De Tafel van Knook bij Stumpel 4 mei 2024 De Tafel van Knook bij Stumpel 4 mei 2024
De Tafel van Knook bij Stumpel 4 mei 2024 B De Tafel van Knook bij Stumpel 4 mei 2024 B