Eerste ‘zomerse’ stranddag op Hoorns stadsstrand

01-05-2024

HOORNGIDS HOORN - VERSLAG MICHIEL VAN ETTEN / ERIK BOUT | De tweede fase van het Hoornse stadsstrand is vorige week op 27 april geopend. Maar het aanhoudende slechte weer was reden genoeg om de trip naar het grootste aan een meer gelegen stadsstrand van Nederland nog even uit te stellen. De stralende dag en de meivakantie brachten daar vandaag verandering in. 

“Het water is met twaalf graden nog wel te koud om te zwemmen. Maar we zitten hier heerlijk met onze vriendengroep,” zegt een jongen in zwembroek met een flesje bier in zijn hand. Toch zijn er ondanks de watertemperatuur al een aantal moedige zwemmers in het Markermeer geplonsd, spelen en spetteren er kinderen in de waterlijn en zijn een paar meiden sportief aan het suppen. 

De eerste zogenaamde ‘zomerdag’ leverde – met de Schouwburg als decor – klassieke strandtaferelen op. Veel ouders met jonge kinderen, zonnebaders, voetballende jongens en meisjes, gepruts met parasols, lachende en flirtende jongvolwassenen. Gelukkig waren er velen ook flink in de weer met het smeren van zonnebrandcrème. Zeer verstandig volgens het KWF. Kortom: ‘hij is weer begonnen die mooie zomer’.

Bron: WEEFF

Eerste zomerse stadsstranddag in Hoorn Eerste zomerse stadsstranddag in Hoorn