Resultaten voetbal 28 april

Always Forward overtuigend kampioen

HOORNGIDS REGIO | Always Forward heeft zondag, eerder dan verwacht, het kampioenschap van de derde klasse A in de wacht gesleept. De ploeg boekte in Anna Paulowna een 0–1 zege tegen Kleine Sluis en omdat de enige overgebleven concurrent voor de titel, FC Den Helder, verrassend verloor bij het de laatste weken slecht op dreef zijnde Hollandia T groeide de voorsprong van Forward tot 11 punten, een kloof die in de drie nog op het programma staande speelronden niet meer kan worden overbrugd.

Op de kortgeschoren en mooi vlak ogende natuurgrasmat van het complex van Kleine Sluis, waar alleen de straffe, dwars over het veld waaiende wind een hinderlijke factor voor het spel was, begon Always Forward met een mooie dieptepass van de bij afwezigheid van Cemil Zaal tot aanvoerder benoemde Nick Bot richting Joost Ruttenberg, maar de doelman van de thuisploeg was attent en als eerste bij de bal. Daarna lag het spel een aantal minuten grotendeels stil wegens blessurebehandelingen voor Tom Hoeve en een speler van de thuisploeg, die beiden na een oplapbeurt verder konden spelen.
In de tiende minuut leverde een vrije trap van Nick Bot een corner op, waaruit Joost Ruttenberg de bal voor het doel bracht en Jurgen Adamus op technisch fraaie wijze inschoot, maar de bal in handen van de Kleine Sluis-doelman zag belanden. Het volgende gevaarlijke moment deed zich aan de andere kant van het veld voor toen een diepe, krullende pass verrassend een Kleine Sluis-spits bereikte. Zijn inzet vloog langs het doel van Niels Post. Hetzelfde lot trof enkele minuten later een afstandsschot van een Kleine Sluis-spits. Forwards mooiste aanval tot dan toe betrof in de 18e minuut een combinatie van Nick Bot met Joost Ruttenberg, die vervolgens een actie besloot met een schot dat in de doelmond door een verdediger werd weggewerkt, waarmee hij zowel voorkwam dat de bal rechtstreeks in het doel belandde als dat Tom Hoeve kon afwerken.
Een door Patrick Tap weggekopte vrije trap van de thuisploeg werd de inleiding tot een kort offensief, waarin Gilles Duiveman McEwan een inzet ten koste van een corner blokkeerde en Jurgen Adamus – eenmaal heel fraai met een sliding waarmee hij een doorbraak voorkwam –  en vooral Remco Loos diverse malen voor een onderbreking zorgden.
Jurgen Adamus stond daarna aan de basis van twee Forward-aanvallen, waaruit Joost Ruttenberg resp. een diagonaal, door de Kleine Sluis-doelman gestopt schot afleverde en een corner forceerde. Uit deze hoekschop kwam een uitbraak van de thuisploeg over links voort, die besloten werd met een voor het doel van Niels Post langs zeilende en net buiten het bereik van een inlopende spits blijvende voorzet.
Nadat Mick v.d. Gulik zijn schot-uit-de-draai uit een voorzet van Lucas Laan over het Kleine Sluis-doel had zien verdwijnen, moest het spel weer onderbroken worden voor de blessurebehandeling van een bij een kopduel hard op zijn rug gevallen Kleine Sluis-speler, die zich, helaas nogal ernstig geblesseerd ogend, moest laten vervangen.
In de toegevoegde speeltijd zag Mick v.d. Gulik twee voorzetten door de Kleine Sluis-doelman worden onderschept en zag de scheidsrechter geen overtreding in een val van Mick v.d. Gulik, toen hij na een krullende voorzet van Jurgen Adamus te hebben opgevangen, binnen het Kleine Sluis-strafschopgebied tegen het gras ging. De laatste aanval van de thuisploeg werd onderbroken door Jurgen Adamus, die tot veler verbazing een vrije trap tegen zich kreeg. Met deze vrije trap werd een Kleine Sluis-spits binnen het Forward-strafschopgebied verrassend aangespeeld, maar zijn afronding liep met een te hoog gericht schot voor de bezoekers met een sisser af.

In de tweede helft kwam Jeffrey de Moel in het veld voor Patrick Tap. Zijn eerste opvallende bijdrage was een pass op Joost Ruttenberg, die door twee Kleine Sluis-verdedigers kon worden gestuit. Vervolgens kwam Lucas Laan nadrukkelijk in beeld. Eerst bij het wegwerken van een vrije trap van de thuisploeg en daarna met rushes over links, waarbij hij de eerste besloot met een voorzet die afstuitte op een verdediger en de tweede met een schot/voorzet die tegen de lat van het Kleine Sluis-doel belandde. Even later verrichtte de keeper van de thuisploeg een knappe ingreep bij een vrije trap van Nick Bot.
Na een uur spelen kwam Always Forward op voorsprong. De vlak daarvoor voor Tom Hoeve in het veld gekomen Hicham Uad bereikte met zijn eerste balcontact met een dieptepass Jeffrey de Moel, die de bal technisch knap met een volley langs de doelman tegen het net werkte en daarmee zijn eerste treffer in het lopende seizoen liet aantekenen; een treffer die hem zijn hele leven zal bijblijven (0–1)!
In het laatste halfuur van de wedstrijd ging de thuisploeg, die gegeven de positie op de ranglijst de punten goed kan gebruiken, op jacht naar de gelijkmaker. Niels Post moest goede ingrepen verrichten bij een van ruim 30 meter rechtstreeks ingeschoten vrije trap en een hoge voorzet, waarbij hij bij de tweede paal de bal hoog boven iedereen kon wegstompen. In de tegenaanval vonden Mick v.d. Gulik en Joost Ruttenberg elkaar een aantal malen na elkaar en aan het slot ervan tikte de inlopende Joost Ruttenberg de trekbal van Mick v.d. Gulik onder druk van een verdediger wel langs de Kleine Sluis-keeper, maar ook langs het doel.
Een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd kwamen Joeri Kerkhoven en Milan Bakker in het veld voor Mick v.d. Gulik en Terence Alberg. Enkele minuten na zijn entree liet Joeri Kerkhoven een knappe actie in het centrum volgen door een pass, waarmee hij Joost Ruttenberg kon laten doorbreken, maar die werd gestuit door een goede ingreep van de Kleine Sluis-keeper.
Enkele minuten voor tijd maakte Joost Ruttenberg plaats voor Sander Bol. In de slotminuten deden zich bij een vrije trap en een hoekschop voor de thuisploeg nog enkele hectische momenten bij het Forward-doel voor, maar Niels Post hield met twee beste reddingen zijn doel schoon.
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Schans kon het kampioensfeest op het veld beginnen, maar dat kwam vooral na de busreis naar Hoorn goed op gang in de eigen kantine, waar heel wat supporters de kampioenen kwamen feliciteren en een official van de KNVB de kampioensmedailles uitreikte. Op 23 juni wordt het kampioenschap nog uitvoerig gevierd.
Always Forward promoveert door het behalen van het kampioenschap naar de tweede klasse. Voor de eerste keer sinds het seizoen 1966–67, toen de toenmalige ploeg na een tweejarig verblijf in de tweede klasse een stap terug moest doen, hebben de mannen van Egidio Oude Groen en Jeroen van Giersbergen deze prestatie gerealiseerd. Een hartelijke felicitatie en een groot compliment aan de leden van de technische staf voor wat zij met nog altijd betrekkelijk jonge selectie hebben bereikt is op zijn plaats.
Always Forward heeft het kampioenschap behaald met twee bijzondere statistieken. De ploeg bleef in het hele seizoen tot nu toe ongeslagen en het aantal tegentreffers bleef beperkt tot het haast onwaarschijnlijk lage aantal van zeven. In 18 van de 23 tot nu toe gespeelde wedstrijden hoefde de Forward-keeper geen treffer te incasseren.
In het vorige seizoen, toen Forward na 23 wedstrijden ook (nog) de koppositie bekleedde, had de ploeg 51 punten verzameld. Nu zijn het er, terwijl de bezetting van de derde klasse – met vijf ploegen die in de vorige jaargang nog in de tweede klasse uitkwamen – hoger moet worden aangeslagen, 57, het eindtotaal van het vorige seizoen.

Kleine Sluis – Always Forward 0–1 (0–0).  60, De Moel 0–1.
Always Forward: Niels Post, Terence Alberg (77, Milan Bakker), Jurgen Adamus, Gilles Duiveman McEwan, Patrick Tap (46, Jeffrey de Moel), Lucas Laan, Remco Loos, Nick Bot, Mick v.d. Gulik (77, Joeri Kerkhoven), Joost Ruttenberg (87, Sander Bol) en Tom Hoeve (58, Hicham Uad).

Verslag: Hans Smit (met beker op de foto)
--------------------------------------------------------
Coach Egido Oude Groen van Always Forward had al een voorgevoel. Hij was met de trein uit zijn woonplaats gekomen. Niet alleen het resultaat van Forward zou belangrijk zijn, ook de wedstrijd Hollandia T - FC Den Helder was van belang. Als Den Helder zou verliezen en Always Forward minimaal een punt zou halen, dan was het kampioenschap een feit. De verslaggevers van het NHD hielden elkaar op de hoogte, zodat het na afloop geen verassing voor Always Forward zou zijn. In de 57e minuut scoorde Stefan Kooij van Hollandia T het eerste doelpunt en gingen de gezichten van alles wat Always Forward goed gezind was vol verwachting het verloop van de wedstrijd volgen. Zij moesten alleen nog de winnende maken of gelijk blijven spelen. Bij een stand van 1-1 in Tuitjenhorn kreeg FC Den Helder speler Max Snippe een rode kaart. Daardoor moest het mogelijk zijn om de aanhangers van Always Forward gelukkig te maken en dit lukte. In een der laatste minuten van de wedstrijd was het opnieuw Stefan Kooij die scoorde: 2-1. Bij Always Forward konden ze niet langer meer wachten. Ook omdat Jeffrey de Moel in de 67e minuut 0-1 had gescoord. Bij het horen van het doelpunt in Tuitjenhorn vielen vele bestuurders en supporters elkaar in de armen. Ook de bank werd op de hoogte gebracht. Het was nu zaak de wedstrijd geconcentreerd uit te spelen. De KNVB-official moest zich haasten om de medailles daar ter plekke om te hangen. Wat vorig jaar werd verzuimd is dit jaar gelukt. Always Forward speelt volgend jaar 2e klasse. ”We spelen de wedstrijd 12 mei tegen DWB en vieren daar het kampioenschap nog eens dunnetjes over”, klonk de schorre stem van Egidio Oude Groen, trainer-coach van Always-Forward.
Naschrift: Bert Putters

----------------------------------------------------------
=================================================================================
De Valken doet zichzelf tekort tegen ALC: 0-1

Met 7 hoekschoppen voor De Valken en nul voor ALC (Abbekerk Lambertschaag Combinatie), was De Valken duidelijk de bovenliggende partij. Echter respectievelijk Jan Caspers, Rick Boon, Kor Mantel en Michael Helfenstein wisten geen doel te treffen. Ook mede door het goede werk van doelman Nick Baas en ook een paar keer door reddingen op de doellijn van verdedigers van ALC. Dat de 0-0 op het scorebord bleef was dus echt verrassend.

Na rust kwam ALC beter in het spel en werd er zowaar af en toe een redelijke aanval opgebouwd. Daarvoor was het vaak kick and rush en maar kijken wat ervan komt. Uit een van die lange ballen was het Jeroen Zutt die wel eens gevaarlijk kwam doorzetten. Echter de verdediging van De Valken hield redelijk stand. Na rust werd de hoekschoppenreeks door ALC behoorlijk ingehaald en kwam op gelijke hoogte. De vrije schop van Sander Lorié werd stijlvol door doelman Joost Volten (De Valken) uit de hoek geplukt. Ook een hoekschop leek ineens in het doel te verdwijnen, maar die tikte hij ook over. De Valken ging 1 op 1 spelen en zocht massaal de aanval en de warrig leidende scheidsrechter Pieter Coullet uit Den Helder verzuimde overtredingen - door hem slechts te constateren vanaf grote afstand - te bestraffen. Hij miste de conditie om het spel goed te volgen en ook de assistent van ALC zat wat betreft buitenspel er vaak faliekant volledig naast. De neutrale toeschouwer zat gewoon te wachten op een doelpunt van ALC.
Ook de wissel van de 17-jarige Brian Appelman was opmerkelijk en onbegrijpelijk. Hij speelde een puike wedstrijd. Ook zijn passes waren uitstekend. Hopelijk weet De Valken deze speler te behouden. Lorenzo v.d. Beek, de rots in de branding van De Valken, stond even niet op zijn plaats en invaller Gino Zander kon in blessuretijd zo doorlopen. Joost Volten was kansloos: 0-1. Iedereen stortte zich op hem.
De 3 punten zijn heel belangrijk voor ALC. De nummers 5 tot 9 komen nog in aanmerking voor behoud en/of degradatie naar de 5e klasse. Na afloop was Nicolai Schreuder heel trots op zijn spelers. Een van zijn beste spelers, Sander de Beurs, wordt nog node gemist de laatste weken en dit had zijn weerklank op de spelers. Gelukkig was hij er langs de kant bij om als supporter zijn collega’s aan te moedigen. ”We moeten a.s. donderdag gewoon de resterende 18 minuten tegen Ilpendam goedmaken en dan zie ik het niet zo somber in”, eindigde trainer Schreuder zijn woorden in de Hoorn Radio microfoon. De Valken coaches Feld en Wachter waren zeer teleurgesteld na afloop van de thuiswedstrijd tegen ALC. Zo erg zelfs dat zij categorisch beide weigerden om hun verhaal te doen voor de microfoon van Hoorn Radio. Niet zoals het hoort, dat hebben wij in het verleden wel meer meegemaakt met trainer Nobel van De Valken. Die weigerde toen ook, omdat dezelfde verslaggever niet lovend had gesproken en geschreven over een eerdere wedstrijd. De toenmalige voorzitter had zich toen beklaagd bij de leiding van die streekomroep.

DESS - Vesdo 3-0

Kleine Sluis - Always Forward 28 april 2024 AF kampioen met spandoek Kleine Sluis - Always Forward 28 april 2024 AF kampioen met spandoek
Kleine Sluis - Always Forward 28 april 2024 AF kampioen Kleine Sluis - Always Forward 28 april 2024 AF kampioen
Kleine Sluis - Always Forward 28 april 2024 AF kampioen me de kampioensbeker Kleine Sluis - Always Forward 28 april 2024 AF kampioen me de kampioensbeker