Hoornse Familieweek: feest in de stad

03-04-2024

HOORNGIDS HOORN | Van zaterdag 27april tot en met zondag 5 mei is het feest in de Hoornse binnenstad. Lokale ondernemers organiseren verschillende gezellige én gratis activiteiten. Van  een gigantische ballenbak in de winkelstraat tot dansen in de silent disco. Trommel de hele familie maar op, want er is genoeg te beleven deze meivakantie.

Koningsdag en Superkoopzondag
De Familieweek start met Koningsdag op zaterdag 27 april. We vieren de verjaardag van de koning  met een vrijmarkt door de hele stad. Gezellig genieten van muziek en (hopelijk) een heerlijk  voorjaarszonnetje. De dag erna, op zondag 28 april, openen Hoornse winkeliers hun deuren voor  Superkoopzondag. Terwijl ouders een nieuwe lentegarderobe uitzoeken, kunnen de kinderen op de foto met furry figuren. Wie zegt dat de ballenbak alleen voor kinderen is? Duik in de gigantische ballenbak op het Grote en Kleine Noord.

Kindermiddag en spellendag
Op woensdagmiddag 1 mei kun je ballonartiesten spotten in de Nieuwsteeg en op de foto met Disney en furry figuren door de hele binnenstad. Na het succes van vorig jaar zijn er dit jaar meer schminkers te vinden bij onder andere Intema Jeugdmode en Pretkidscafé. Vrijdag 3 mei is het opnieuw feest tussen 11.00 en 17.00 uur op het Kerkplein. Ga gezellig langs voor spelletjes van De Spellenhoorn en LEGO van KelCha Toys. Vergeet niet om te smikkelen van een lekkere suikerspin of popcorn van één van de kraampjes. Daarna kan de energie eruit op de springkussens in de Spoorstraat, op de Roode Steen en het Kerkplein.

Bevrijdingsdag
Zondag 5 mei sluiten we de Familieweek af en vieren we onze vrijheid op Bevrijdingsdag. De terrassen zijn geopend voor een glaasje oranjebier en limonade. Laat je dansmoves zien in de silent disco op de Roode Steen en maak een foto voor het greenscreen als blijvende herinnering. Kinderen kunnen zich, onder begeleiding, lekker creatief uitleven op het kinderknutselterras. Er worden ongetwijfeld prachtige creaties gemaakt.

Lokaal initiatief
De Familieweek wordt mogelijk gemaakt door ‘Hoorn, echt mooi’ in samenwerking met lokale  ondernemers. Het samenwerkingscollectief ‘Hoorn, echt mooi’ in de Hoornse binnenstad zorgt voor  verbinding tussen de Hoornse ondernemers, organisaties en culturele instellingen. Samen bieden zij een uniek aanbod aan speciaalzaken, musea, horeca, faciliteiten en bijzondere locaties voor bezoekers aan de binnenstad.
Bekijk het hele programma op: hoornechtmooi.nl/familieweek (http://hoornechtmooi.nl/familieweek) .

Foto’s: Benno Ellerbroek

Familieweek 2022 - Foto Benno Ellerbroek springkussen Familieweek 2022 - Foto Benno Ellerbroek springkussen
Familieweek 2022 - Foto Benno Ellerbroek spelletjes Familieweek 2022 - Foto Benno Ellerbroek spelletjes