Resultaten voetbal 3 en 4 februari

Clash tussen Always Forward (zat.) en Zwaluwen'30 eindigt in 1-2

HOORNGIDS REGIO | Vorige week zaterdag leverde Zwaluwen’30 in blessuretijd 3 punten in tegen de rodelantaarndrager OSV. Dit zorgde voor veel chagrijn bij de spelers en supporters van het Hoornse team. Zwaluwen’30 kan veel beter maar laat het vaak niet zien tegen lager geplaatste tegenstanders. Onvoldoende motivatie?

Dit kan zeker niet gezegd worden als de derby tegen Always Forward (zat.) op het programma staat. De hele week werd over niets anders gesproken. De eerste wedstrijd tegen Always Forward gaf Zwaluwen’30 in blessuretijd alsnog een overwinning uit handen. Het werd destijds 2-2.

Zwaluwen’30 was, mede door enkele ludieke acties van de kant van Always Forward, goed gemotiveerd voor deze wedstrijd. De eerste acties van de wedstrijd waren voor Always Forward. In de 2e minuut werd een bal bij de tweede paal door Always Forward naast getikt. Jerven Devid kreeg in de 5e minuut een kleine kans; de bal werd weggewerkt door Always Forward. In de 8e minuut lokte Diovaris Balentina de keeper ver uit zijn doel. Hij kon de bal bal niet richting doel plaatsen. In de 20e minuut was het plotseling 1-0. Een verre vrije trap werd achter de verdediging van Zwaluwen’30 geplaatst en Joep Rive van Always Forward kon profiteren met een prima kopbal van dichtbij. Behalve een aantal gele kaarten van de streng fluitende scheidsrechter Arjen Nauta gebeurde er verder weinig in de eerste helft.

Ook het begin van de tweede helft speelde zich vooral af op het middenveld. De beide doelmannen hadden weinig problemen om hun doel schoon te houden. Rond de 60e minuut waren er diverse corners op het doel van Zwaluwen’30 zonder dat daaruit echt gevaar ontstond. In de 64e minuut kreeg Diovaris Balentina een goede kans; de bal ging voorlang maar geen Zwaluwen’30-speler kon de bal de juiste richting meegeven richting doel Always Forward.
Jim Nelen, steeds goed aan banden gelegd door de verdediging van Always Forward, had in de 70e minuut eindelijk succes. Hij speelde zich prima vrij richting het strafschopgebied van Always Forward en haalde uit met een verwoestend schot in de rechterbenedenhoek. Doelman Dani Peper was kansloos op het goede schot. Stand 1-1.
Vanaf de gelijkmaker werd Zwaluwen’30 sterker en bleef druk uitoefenen op het doel van Always Forward. In de 77e minuut ging het bij een terugspeelbal van Always Forward op Dani Peper bijna mis. De bal ging langs de voor Always Forward goede kant van de paal en leidde tot een corner. Jerven Devid kreeg in de 79e minuut een hele goede kans. Hij zocht het doel te hoog vanuit een goede positie.
De laatste 10 minuten waren extra spannend. Beide teams gingen voor de overwinning. De grote kans voor Always Forward om deze wedstrijd te beslissen was in de 86e minuut. Driemaal ging de bal voorlangs het doel van Zwaluwen’30 maar niemand van Always Forward drukte af voor een doelpunt. Hier kwam Zwaluwen’30 goed weg. In de 88e minuut weer een Zwaluwen’30-kans; Samet Cetin schoot in kansrijke positie over. In de 90e minuut wist een Always Forward-speler nog de bal uit het lege doel van Always Forward te trappen na een prima aanval van Zwaluwen’30. De beslissing viel in de allerlaatste (blessuretijd) minuut; Samet Cetin ging goed door bij een diepe bal richting doel Always Forward en werd aangetikt door een Always Forward-speler. Scheidsrechter Nauta had geen enkele twijfel en floot voor een penalty voor Zwaluwen’30. Samet Cetin ging zelf achter de bal staan voor de 11-metertrap. Hij faalde niet en schoot snoeihard de bal tegen het net: 1-2 voor Zwaluwen’30.
Direct na de benutte penalty floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een spannende wedstrijd kwam hiermee tot een eind met een gelukkig Zwaluwen’30-team en haar supporters.
Opstelling Zwaluwen’30: Tobias Droomers, Bilal el Guennouni, Kayra Kaplan, Calvin den Boer, Davey Jansen (73e, Thom Nelen), Samet Cetin, Diovaris Balentina (85e, Bekir Kadioglu), Leon Schipper (73e, Sonny Punt), Jerven Devid, Anthony Sabajo, Jim Nelen. Verdere wissels: Robin Blaak, Roy Honingh. Geel: Diovaris Balentina, Jarie Koning (bank), Calvin den Boer, Bilal el Guennouni, Samet Cetin.

Verslag: Leo van der Voort
===========================================================================

Always Forward – Spartanen 1–0

Always Forward heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen Spartanen weer drie punten aan zijn conto kunnen toevoegen. Net als bij de wedstrijd op de voorgaande dag van Always Forward (zat,) tegen Zwaluwen ’30 viel de beslissende treffer in de allerlaatste minuut van de toegevoegde speeltijd, maar in tegenstelling tot zaterdag was het zondag de Forward-aanhang die reden tot juichen had. De treffer, gescoord door Lucas Laan, die in de wedstrijd van vorige week bij VVW ook al in de blessuretijd het net had weten te vinden, zorgde ervoor dat de voorsprong van drie punten die Forward op FC Den Helder had, gehandhaafd bleef.

In het eerste kwartier van de wedstrijd, die zich grotendeels op de speelhelft van Always Forward afspeelde, gebeurde er nauwelijks iets noemenswaardigs. Wel viel op dat er in de Forward-gelederen, wellicht wegens de nog bestaande onwennigheid m.b.t. de opstelling, ongebruikelijk veel mis ging. Het meest opvallende moment betrof een vanaf de tribune gezien duidelijke overtreding, waarmee Joost Ruttenberg bij een veelbelovende passeeractie gestuit werd, die door de overigens goed leidende scheidsrechter Van Sprang onbestraft werd gelaten.
De eerste mogelijkheid voor de thuisploeg deed zich voor in de 17e minuut, toen Daimy Mac Donald op een diepe diagonale pass links van het doel kon doorbreken. Zijn schiethoek was echter nogal lastig en zijn schot verdween voorlangs het Spartanen-doel. Zes minuten later kreeg Forward-doelman Tristan Detmers zijn eerste serieuze werk te verrichten met het onderscheppen van een voorzet van rechts. In de slotfase van het eerste bedrijf voorkwam Lucas Laan met een knappe onderschepping van de laatste pass in een Spartanen-aanval een doorbraak van de bezoekers en even later richtte Nick Bot zijn vanaf ruim 20 meter van het Spartanen-doel afgevuurde vrije trap iets te hoog.

In de tweede helft kwam Mick v.d. Gulik in het veld voor Daimy Mac Donald. Het eerste wapenfeit na de pauze betrof opnieuw een vrije trap van Nick Bot, deze keer een kleine tien meter verder van het Spartanen-doel. Zijn schot ging richting benedenhoek, waar de doelman van de bezoekers een knappe redding verrichtte.
Na ruim een uur spelen maakten Jurgen Adamus en Hicham Uad plaats voor Danilo v.d. Woude en Milan Bakker, die voor het O23-team uitkomt en al eerder enkele malen zijn opwachting in het eerste team had gemaakt.
In het laatste kwart van de wedstrijd nam de druk van de thuisploeg steeds meer toe. Slechts sporadisch konden de bezoekers nog counteren, waarbij een gevaarlijke situatie, een doorbraak door het centrum in de Forward-defensie, wegens buitenspel werd afgefloten en later in de wedstrijd de rebound van een vrije trap langs het Forward-doel verdween. De meeste dreiging bevatte een solo-actie van een Spartanen-spits in de blessuretijd, maar hij stuitte uiteindelijk op de goed ingrijpende Tristan Detmers.
Tijdens het offensief van Always Forward joeg Terence Alberg uit een voorzet van links de bal vanaf de rand van het Spartanen-strafschopgebied met een dropshot net over het doel. Kort daarna was Milan Bakker na een diepe pass op rechts eerder bij de bal dan de uitlopende keeper van de bezoekers, maar net als voor Daimy Mac Donald in de eerste helft was de hoek vanwaar hij het doel moest treffen te lastig. Door uit te lopen kon de Spartanen-doelman even later ook Danilo v.d. Woude – op een pass van Joost Ruttenberg – van scoren afhouden en enkele minuten daarna deed hij hetzelfde ten aanzien van Mick v.d. Gulik.
Tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd kwam Sander Bol in het veld voor Remco Loos en vijf minuten later maakte de door kramp gevelde Terence Alberg plaats voor Xavi v.d. Linden, die – evenals Sander Bol – voor Forward 2 uitkomt en nu voor de tweede maal, na zijn debuut eerder dit seizoen in de bekerwedstrijd bij Fortuna Wormerveer, in het eerste team optrad.
Joost Ruttenberg brak in de 87e minuut door op een diepe pass en was eerder bij de bal dan de Spartanen-keeper, maar via een kluts liep de actie helaas slechts uit op een achterbal. Diep in de blessuretijd plaatste Nick Bot in een reflex de op hem afkomende bal met een boog in de ruimte achter de Spartanen-defensie, waar de razendsnel inlopende Joost Ruttenberg de bal net niet kon raken. Kort daarna schoof Nick Bot de bal opnieuw in de ruimte die de Spartanen-defensie liet, deze keer diagonaal naar links, waar de eveneens pijlsnel inlopende Lucas Laan de bal oppikte en tot grote vreugde van de Forward-aanhang langs de uitlopende keeper tegen het net schoof. De treffer werd door de Spartanen-spelers aangevochten wegens vermeend buitenspel, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee.

Always Forward – Spartanen 1–0 (0–0). 90+4, Laan 1–0.
Always Forward: Tristan Detmers, Terence Alberg (85, Xavi v.d. Linden), Patrick Tap, Cemil Zaal, Lucas Laan, Nick Bot, Remco Loos (80, Sander Bol), Jurgen Adamus (62, Milan Bakker), Hicham Uad (62, Danilo v.d. Woude), Daimy Mac Donald (46, Mick v.d. Gulik) en Joost Ruttenberg.
Verslag: Hans Smit

De Valken doet goede zaken tegen Zaandijk

Ondank de 2-1 overwinning zat er meer in het vat voor de ploeg van trainer Gert Feld en Remco Wachter. Al in de eerste minuten had Michael Helfensteijn een kans voor het doel van doelman Gerard Neijzing van Zaandijk. Maar de inzet was te slap. “Ja”, zei hij na afloop tegen de verslaggever van Hoorn Radio, “het had meer kunnen zijn”. De spits van voorheen KGB en overgestapt naar de 4e klasser uit Hem, wil het liefst ook naar de 3e klasse. “Dat was het doel waarom ik hier naartoe ben gekomen.”

De wedstrijd ontpopte zich tot een op en neer gaande wedstrijd. Niet alleen De Valken kreeg kansen, ook Zaandijk wist daar raad mee. Doelpogingen van Remy Gouderiaan en ook een vrije schop van Romano Banel gingen naast of waren een al dan niet makkelijke prooi voor doelman Joost Volten van De Valken. Hij maakte zowel voor rust als na rust de meeste ballen onschadelijk. Stond Luuk Purvis tegen Strandvogels niet in de basis, nu had trainer Manuputty hem in de basis gezet. De bijna dertiger heeft een verleden bij  Zeeburgia, Hollandia en Fortuna Wormerveer en dat is te zien aan zijn spel. Ook nu weer stond hij aan de basis van het eerste doelpunt van Zaandijk. Hij paste de bal in de voeten van Romano Banel die in de 22e minuut de 0-1 liet aantekenen. Deze achterstand had De Valken aan zich zelf te wijten. “We hebben echt zwaar gevochten en alles gegeven”, aldus aanvoerder Niels Timmer. Hij  moest het speelveld voor het eindsignaal verlaten met krampverschijnselen. Net zoals in Onderdijk had de assistent van Zaandijk de scheidrechter mee. Jan Caspers werd op eigen veld en voor de middellijn aangespeeld en ging goed door. Hij scoorde de gelijkmaker. Niet, volgens scheidsrechter Te Lindert uit het verre Hoevelaken, die trouwens verder foutloos leidde en vier gele kaarten gaf waarvan drie aan Zaandijk en één aan De Valken. Zodat de 0-1 op het scorebord bleef staan. Echter enige minuten later was het wel raak voor De Valken. Uit een van de schaarse hoekschoppen scoorde Tim Stammes met het hoofd: 1-1. Het spel van Zaandijk zakte in. En ook Manuputty moest toegeven dat De Valken de betere ploeg was. Ruststand: 1-1.

Na rust toen iedereen nog op weg was naar een plaats langs de lijn of op de tribune scoorde De Valken het tweede doelpunt. Michael Helfensteijn wist deze kans nu wel te verzilveren: 2-1. Maar ondanks de vele kansen en met het gevaarlijkste wapen van De Valken - ’kick and Rush’, vielen er geen doelpunten. Zaandijk was de meeste gevaarlijk ploeg aan de andere kant en o.a. Martijn Tel had beter verdiend. Al zijn schoten gingen net over. Aan de andere kant waren er ook mogelijkheden maar of de bal werd door Helfensteijn of Rick Boon te zacht beroerd.
Zodat De Valken op kan gaan voor de periodetitel. Er moet dan nog wel worden gewonnen volgende week van St George en Hauwert’65. Allemaal wedstrijden voor de eerste periode. De wedstrijd tegen Zaandijk was puur voor de stand in de vierde klasse B. Als De Valken de  periodetitel halen, ziet Helfensteijn wedstrijden tegen bijvoorbeeld SEW en Spirit’30 wel zitten. Hopelijk zijn deze wedstrijden dan met Pinksteren. Want dan is het Kermis in Hem/ Venhuizen.
Verslag en foto: Bert Putters