Schoonmaak na Outdoor Stereo en Hoorn Zingt Hollands verlaat vanwege de regen

01-09-2023

HOORNGIDS HOORN | Outdoor Stereo en Hoorn Zingt Hollands zijn weer achter de rug en velen hebben weer kunnen genieten van de beide evenementen. Een deel der vaste bezoekers van het Julianapark plaatst echter vraagtekens bij datgene wat is achtergebleven na afloop van het festijn. Daarbij gaat het ditmaal niet over de hoeveelheid afval, maar over de staat van de grond die zichtbaar te lijden heeft gehad.

Rob van der Molen, de organisator van beide evenementen: ”Wij hebben veel in de hand, maar niet het weer. De afgelopen dagen hebben we helaas te maken gekregen met niet een beetje regen, want dat kunnen we wel aan, maar met echt extreem weer. Het kwam met bakken uit de hemel en dan kun je niet met vrachtwagens, tractoren en andere voertuigen over het terrein rijden, want dan maak je heel veel stuk.”

Botte pech
Met de gemeente Hoorn heeft de organisatie hele duidelijke afspraken over de ingebruikname van een deel van het Julianapark, de evenementen zelf en de afwikkeling na afloop. Rob van der Molen: ”Alles is helemaal prima verlopen, we hebben alleen botte pech met die hoeveelheid water die de afgelopen dagen is gevallen. Dat geldt voor ons als organisatie, maar ook voor de leveranciers die ermee te kampen hebben. Het is een samenloop van omstandigheden. Normaal gesproken zou onze vaste partner loonbedrijf Wit, die het terrein weer in perfecte staat kan achterlaten, nu al aan de slag zijn geweest. Maar doordat het nog steeds nat is moeten we even geduld opbrengen. Over een paar dagen zal ook dat deel zijn afgerond, waarna we al met al weer op een geslaagd evenement kunnen terugkijken.” 

Vergunning
De gemeente Hoorn liet eerder weten: ”De organisator is verantwoordelijk voor het opruimen van het Julianapark. In de vergunning is opgenomen dat de organisator er voor moet zorgen dat het terrein, uiterlijk de woensdag na het festival, in dezelfde staat wordt opgeleverd als voor het evenement. De eerste schoonmaakronde vindt altijd direct na afloop van het festival plaats. Pas nadat het podium, toiletblokken, hekken etc. zijn verwijderd kan de rest worden schoongemaakt. Dit heeft vanwege het slechte weer meer tijd in beslag genomen dan was afgesproken.
Het is ons bekend dat het Outdoor Stereo Festival jaarlijks enige overlast veroorzaakt. Dit vinden wij acceptabel. Het evenement vervult een belangrijke functie en daarom wordt medewerking verleend aan het laten plaatsvinden van het Outdoor Stereo Festival. Een belangrijk uitgangspunt is hierbij dat het evenement veilig verloopt. Van veel bezoekers hebben wij teruggekregen dat zij hebben genoten en dat er een prettige sfeer heerste.”

Outdoor Stereo Festival na afloop 2023 B Outdoor Stereo Festival na afloop 2023 B
Outdoor Stereo Festival na afloop 2023 A Outdoor Stereo Festival na afloop 2023 A