Stampvol Doelenplein viert Kermis Barbecue

20-08-2023

HOORNGIDS HOORN | Na een langdurige voorbereiding was Showband Hoorn er weer helemaal klaar voor om op de laatste zondag van de kermis de traditionele barbecue te organiseren op het Doelenplein in Hoorn. Met gratis entree, als te doen gebruikelijk. Als altijd was het weer uiterst sfeervol en gezellig druk.
 
Door de inzet van tientallen vrijwilligers kon de prijs van de consumptiebonnen wederom laag blijven. Op vele strekkende barbecuemeters zijn onder leiding van meesterkok Piet Stam, wie anders, weer vele porties saté en hamburgers klaargemaakt die vervolgens konden worden weggespoeld met een biertje, een wijntje of iets anders. 

Live muziek
Evenals voorgaande jaren was er op twee podia live-muziek te horen - ditmaal niet met de Hoornse formatie Lijda & the Shakers - waar zichtbaar van werd genoten getuige de enthousiaste reacties van het publiek, dat volgens een ruwe schatting over de hele zonovergoten middag uit zo’n drieduizend mannen en vrouwen bestond. De beide bands ’2sday2’ uit Almere (https://2sday2.nl/ (https://2sday2.nl/)) en dé coverband uit Westfriesland ’That’s for U’ (https://www.thatsforu.nl/ (https://www.thatsforu.nl/)) slaagden er in alle opzichten in het publiek te vermaken met uitstekende muziek.


Vrijwilligers
Dit alles mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers en sponsors, zodat niet alleen aan de inwendige mens kon worden tegemoetgekomen, maar ook aan de uitwendige kant is gedacht door de plaatsing van verschillende toiletwagens op het feestterrein. Het feest zelf kende een officiële eindtijd van 18.00 uur, waarna er nog heel veel werk diende te worden verricht door alle bij de organisatie betrokken medewerkers, die meer dan een pluim verdienen voor dit geweldige feest dat al vele tientallen jaren een traditie is om nog heel lang in ere te worden gehouden.

BBQ Hoorn 2023 BBQ Hoorn 2023
BBQ Hoorn 2023 B BBQ Hoorn 2023 B
BBQ Hoorn 2023 C BBQ Hoorn 2023 C