Topschrijvers in Hoorn

12 april Jan Siebelink ‘Knielen op een bed violen’

Woensdag 12 april zal topschrijver Jan Siebelink geïnterviewd worden door Frénk van der Linden. Jan Siebelink is vooral bekend van de met de AKO-literatuurprijs bekroonde roman Knielen op een bed violen. “Een boek dat je naar de keel schrijft en onthutst achterlaat”, aldus juryvoorzitter Hans Dijkstal.
 
Zelf zegt Jan Siebelink over dit boek: “Ik ben altijd bang geweest om het complete verhaal te vertellen: het geleidelijk maar onstuitbare afglijden van een zachtaardig maar in zijn jeugd verwonde man – vluchtend in het calvinisme – én het verdriet dat hij in zijn naaste omgeving veroorzaakt. Het is ook het verhaal van een grote liefde. Een man en een vrouw: de één wil overleven in het hiernamaals, de ander in het nu.”(uit een brief van de auteur aan zijn uitgever).

Omdat Jan Siebelink liever uitgenodigd wordt te vertellen over zijn schrijverschap door een interviewer, heeft Bibliotheek Hoorn Frénk van der Linden uitgenodigd. Frénk van der Linden is regelmatig te horen bij Radio 1 programma Kunststof en heeft meerdere spraakmakende interviews voor televisie gemaakt.

Vanwege de grote belangstelling is Bibliotheek Hoorn uitgeweken naar Schouwburg het Park. Het interview zal gehouden worden in de kleine zaal van de schouwburg. Na de lezing is er gelegenheid boeken te kopen en te laten signeren.
D.d. 17 mei zal Annejet van der Zijl komen, bekend van het boek Sonny Boy. Zij komt samen met Waldy Nods, de hoofdpersoon van het boek. Ook voor deze avond is de kaartverkoop gestart en is de belangstelling groot. De lezing van Annejet van der Zijl is verplaatst naar de Oosterkerk, Grote Oost 58.
De kaartverkoop is in alledrie de vestigingen van Bibliotheek Hoorn. Telefonisch reserveren 0229 219 441, toets 3 of via de website www.bibliotheekhoorn.nl.