Hollandia ongeslagen kampioen en promoveert naar de hoofdklasse

ingevoerd op 27-3-2006

Wedstrijdverslag: Hans Coevert
Foto’s: Peter van Lobberegt

DE WEDSTRIJD: In een zonnig Julianapark begon dit duel, na vuurwerk van het ruim duizend koppige publiek, met een aanvallend Hollandia dat De Kennemers, gekomen voor minimaal één punt, terugdrong op eigen helft en gesteund door de stevige wind in de rug aan het duel begon wat een kampioenschap en promotie naar de Hoofdklasse KON betekenen. Aanval op aanval op het doel van De Kennemers waar invaller Johan van Etten vaste doelverdediger Menno Bos (verbleef in Djakarta) verving.

Na een aantal kansen (Rens Nooter-Sjonnie Valk en Eumir Riley) was het in de 12e minuut raak toen de opgekomen, en wederom sterk spelende, Klaas vriend een Hollandia aanval met een strak schot in de rechter beneden hoek doeltreffend afrondde (1-0). Hollandia ging nu vrijuit voetballen en de 1e helft speelde zich af met 21 spelers op het De Kennemers gedeelte met een eenzame en niets te doen krijgende Hollandia keeper Marcel Feenstra op verre afstand. Na aangeven van Cees Duijn, mede uitblinker dit duel, schoot Sjonnie Valk onhoudbaar de stand, in de 38e minuut, naar 2-0 en “leek” het een gelopen koers temeer daar Cees Duijn na een schitterende solo actie, waarin hij liefst vijf spelers passeerde, nog voor de rust de stand van 3-0 op het scorebord zette. Hollandia had de thee geen goed gedaan, ging minder geconcentreerd voetballen en “snakte” eigenlijk naar het einde. De Kennemers werd gevaarlijker en Tom de Lange-Niels van Huissteden en Max Lohhy, later vervangen door Jim de Pagter, kwamen enkele malen gevaarlijk in het 16 meter gebied van Marcel Feenstra, waar Klaas Vriend en zijn secondanten, voorlopig, de zaak “klaarden”. Bij Hollandia kwam Bob Koning voor Eumir Riley in het veld en hij was actief en gretig maar wist het doelnet niet te vinden. Wel Dave Vis die, nadat Hollandia back Jan Peerdeman zich had latten verschalken, onhoudbaar voor Marcel Feenstra, en totaal vrijstaand de stand op 3-1 bracht in de 65e minuut. Hollandia schrok wel en zocht de aanval met kansen voor Bob Koning en Rens Nooter ( enigszins tegenvallend ) en zag het verdere verloop van het duel met vertrouwen tegemoet. Ivo Rottiné en Jordi Meester kwamen voor Rens Nooter en Jan Peerdeman in het veld en voor laatstgenoemde was dit een rentree na een aantal weken blessureleed. In de 89e minuut mocht De Kennemers een vrije trap van rechts nemen en Rocky Schulz verraste Marcel Feenstra volledig door de bal in de linkerhoek te krullen wat 3-2 betekende en een zinderende slotfase inluidde. Scheidsrechter Smit zag terecht geen penalty in de “duikeling” van Jim de Pagter zodat hij, rustig en goed leidend, de wedstrijd affloot wat bij de Hollandia spelers een enorme ontlading van vreugde betekende en voor De Kennemers toch een teleurstelling en verdere strijd tegen degradatie uit de 1e klasse.
NABESCHOUWING: Niets viel er af te dingen aan dit, ongeslagen, kampioenschap van Hollandia waardoor, na twee jaar, het beoogde doel van het spelen in de Hoofdklasse weer is bereikt. De vreugdetonelen op het veld, na afloop, toonden aan hoezeer ook de supporters hadden toegeleefd naar dit succes van het team waarin aanvoerder Klaas Vriend, als gekozen Man of the Match, een geheel seizoen constant goed speelde en voor trainer Constantijn Schouten, en zijn staf, een onuitwisbare herinnering zal blijven aan 26 maart 2006.

HOLLANDIA:
Marcel Feenstra-Jan Peerdeman(85)Jordi Meester-Guillaume Groot-Klaas Vriend-Cees Duijn-Tom Hes-Rens Nooter(80)Ivo Rottiné-Silvan Inia-Eumir Riley(55)Bob Koning-Hans v.d. Woude en Sjonnie Valk.

SCORE: (12) Sjaak Vriend 1-0 (35) Sjonnie Valk 2-0 (43)Cees Duijn 3-0 (65)Dave Vis 3-1 (89) Rocky Schulz 3-2.