Ontwikkeling Rozenbuurt

Digitale Commissievergadering 9 maart

HOORNGIDS | De plannen voor woningbouw voor de Rozenbuurt - op het voormalig terrein van Rozenkwekerij Balk aan de  Oostergouw te Zwaag - zijn al besproken met de bewoners in de omgeving wat het proces om te kunnen gaan bouwen zou kunnen versnellen.

Diverse fracties hechten desondanks wat meer waarde aan enkele bezwaren die worden geopperd over bouwhoogte en parkeerplekken. Voor Fractie Tonnaer is 19 meter de absolute hoogtegrens en ook Dick Bennis (CDA) heeft grote moeite met het voorgestelde aantal woonlagen. Aart Ruppert (ÉénHoorn) benadrukt de hoeveelheid woningen die de druk op woningbehoefte sterk vermindert en ook de uitvoering kan hem enthousiast maken. Bij de afweging van het bezwaar van een paar omwonenden en het maatschappelijke belang kiest ÉénHoorn voor het plan en een versnelde procedure. Roy Drommel (GroenLinks) zou geen tegenstander zijn van nog hogere bouw, zodat er nog meer woningen kunnen worden gerealiseerd. Andere fracties zitten wat bouwhoogtewensen betreft tussen het CDA en GroenLinks en vinden de voorgestelde bouwhoogte in het plan prima.

Wethouder Arthur Helling gaat in op opmerkingen over de parkeerplekken en bouwhoogten. Hij schetst ook de ontstaansgeschiedenis van dit project, waarbij ook regelmatig omwonenden zijn betrokken. De voetbalvereniging De Westfriezen is akkoord met het aantal parkeerplaatsen. Dit wordt bevestigd door wethouder Marjon van der Ven. Over de maximale bouwhoogte is veel overleg geweest en ook de welstandscommissie kan zich vinden in het plan.

Een voorstel om in de straatnamen bekende Zwagers te vernoemen wordt niet behandeld. Er is een onafhankelijke commissie die daarvoor zorgt.

Foto: https://www.wonen-zwaag.nl/

Bouwlokatie Rozenbuurt Bouwlokatie Rozenbuurt